TerasMalaysia

Anak main Ipad bapa sampai terkunci, kena tunggu 47 tahun untuk buka balik seperti sedia kala

Anak main Ipad bapa sampai terkunci, kena tunggu 47 tahun untuk buka balik seperti sedia kala

Anak-anak zaman milenia ini semuanya dihidangkan dengan gajet. Seakan menjadi satu kemestian, ada di antara golongan ibu bapa yang memberikan gajet kepada anak mereka sebagai peneman dan alat pembelajaran.

Ramai kanak-kanak didedahkan dengan gajet sehingga menjadikan mereka ketagihan. Biarpun sudah ada kajian gajet berbahaya kepada anak-anak, masih ada ibu bapa yang tidak mengendahkannya kerana berpendapat gajet membantu mereka dalam ‘mengawal’ tingkah anak-anak.

Seorang bapa, Evan Osnos terpaksa menanti selama 47 tahun atau paling tepat lebih 25,536,442 minit gara-gara anak lelakinya terlalu banyak memasukkan kata laluan yang salah.

Gajet keluaran Apple akan meningkatkan amaun masa yang membolehkan pengguna melakukan cubaan memasukkan kata laluan betul setiap kali bilangan kata laluan salah dimasukkan.

Meletakkan gambar paparan muka depan iPad yang terkunci di laman Twitter dengan harapan pengikutnya dapat memberikan bantuan bagaimana mahu menyelesaikan masalah tersebut, Osnos menerima pelbagai reaksi.

Kesimpulannya, jangan beri anak anda bermain dengan iPad yang memerlukan kata laluan. Jika tidak mungkin anda akan menerima nasib yang sama.

Sumber

Baca : Rupanya haiwan yang selalu kita jumpa melekap di dinding rumah ini sangat bahaya

Leave a Comment