TerasMalaysia

Aset kekayaan pelakon terkenal Adi Putra cecah RM22 Juta, ramai terdiam lepas dengar jawapan yang diberikan

Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini Follow TERASMALAYSIA

Aset kekayaan pelakon terkenal Adi Putra cecah RM22 Juta, ramai terdiam lepas dengar jawapan yang diberikan

Pelakon terkenal Datuk Adi Putra selesa untuk tidak mengulas secara terperinci mengenai satu portal tempatan yang mendakwa dia memiliki aset kekayaan sehingga mencecah lebih AS$5 juta (RM21.9 juta).

Menurut Adi, segala kesenangan dan kekayaan yang dimiliki itu hanya pinjaman dari Yang Maha Esa. Bagi aktor ini, hala tuju dirinya sebagai hamba Allah lagi penting berbanding angka yang didedahkan.

Angka itu diberikan oleh orang dan ia boleh jadi lebih dan kurang. Namun, ia hanya angka, apa yang lebih penting ialah hala tuju kita sebagai hamba.

Apa yang perlu kita lakukan dengan tanggapan ini adalah perspektif secara keseluruhan adalah lumrah. Kalau nak menjawab ya atau tidak, saya tidak boleh kerana saya hanya meminjam daripada-Nya saja.

Adi berkata demikian ketika ditemui di sidang media dan majlis pelancaran filem Air Force The Movie: Selagi Bernyawa di Pangkalan Udara Subang, pada Khamis.

Selain Adi yang memegang watak Mejar Adnan, filem Air Force The Movie: Selagi Bernyawa ini juga turut menampilkan barisan pelakon hebat lain antaranya Aiman Hakim Redza, Nas-T, Sara Ali, Scha Alyahya dan ramai lagi

Turut hadir ialah Panglima Angkatan Tentera, Tan Sri Affendi Buang dan Panglima Tentara Udara, Datuk Seri Mohd Asghar Khan Goriman Khan.

Dalam pada itu, pemilik nama Mohamed Hadi Putera Halim menolak daripada digelar sebagai jutawan. Pelakon filem KL Gangster ini lebih mengutamakan pembabitannya dalam menyantuni masyarakat dan bergerak di belakang tabir.

Kalau boleh janganlah gelar saya jutawan. Saya lebih selesa bergerak di belakang tabir. Saya rasa semua dapat melihat sendiri di media sosial saya.

Saya rasa bersyukur dan berterima kasih kepada orang tua saya atas didikan dan mereka yang penyampaikan berita itu.

Kerana tidak perlu saya hebahkan kerana mengantara itu sudah ada. Betul saya nak memberi kepada masyarakat dengan cara ini, orang lain lain caranya.

Sebagai figura awam saya tidak boleh lari daripada pemerhatian orang. Sekurang-kurangnya itulah yang boleh saya lakukan.

Untuk rekod, Adi menubuhkan syarikat agensi pengurusan umrah dan haji bermula tahun 2013.

Sumber

Baca : Lelaki rugi RM22,000 ditipu bomoh penarik wang, duit jadi bantal dan selimut lepas selesai ‘ritual’

Leave a Comment