Bayi 2 bulan alami pendarahan otak dan retak tulang belakang, berpunca dari kelalaian jururawat di sebuah hospital

Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini Follow TERASMALAYSIA

Bayi 2 bulan alami pendarahan otak dan retak tulang belakang, berpunca dari kelalaian jururawat di sebuah hospital. Baru-baru ini banyak kita dengar mengenai dakwaan kecuaian pihak hospital sehingga menyebabkan keadaan pesakit lebih teruk berbanding asalnya kan?

Terbaru! Bayi yang baru saja berusia dua bulan didakwa mengalami pendarahan otak serta retak tulang kepala atas kecuaian seorang jururawat di sebuah hospital di Johor Bahru, Johor. Apa pula kali ni?

@azie864

16hb7.11.30pm ibu di kejutkan oleh pehak hospital memberi thu bby ibu terjatuh oleh nurse yg x bertanggungjawab telah terjatuh kn bby ibu yg masih kecil yg xckup blun😭.. Skrg bby ibu ada perdarahan di bahagian otak, retak tulang kepale belah kire, ya Allah luluh ati ibu dn papa dgr berita itu, ya Allah aku redha dugaan dn hujian yg ko beri pd kami, dgn segera nye aku lki bini membuat report polis, atas kecederaan pd bby kami, smoga Allah permudahkan segala nye demi ank ibu yg baru nk membesar, ibu tgu kepulangan ank ibu selame 2bln 10hri di wad hri2 ibu doa supaya ank ibu cpt sht dn membesar dgn sht nye, tpi oleh nurse yg cuai buat keje terlah jatuh kn cmtu je ank ibu, dh di jatuh kn tpi xnk mucul kan diri tuk ber jmpe ibu dn papa. Ati ibu xblh time perbuatan dia,, smoga Allah yg tentukan segalanya ibu xsgup kehilangan ank ibu.. 😭😭😢😢

♬ Sayang Sampai Mati – Repvblik


Menurut satu perkongsian di TikTok, seorang individu memberitahu bayi tersebut terjatuh sewaktu dimasukkan di hospital itu. Allahu!

Bayi 2 bulan alami pendarahan otak dan retak tulang belakang, berpunca dari kelalaian jururawat di sebuah hospital

Kalau korang baca kapsyen, individu berkenaan yang merupakan ibu kepada bayi itu mengatakan yang anaknya dilahirkan tidak cukup bulan. Sebab itu dia terpaksa ditahankan di wad tetapi selepas dua bulan berada dalam jagaan hospital, keadaan anaknya semakin teruk.

Pihak hospital memberitahu baby ibu yang masih kecil dan tak cukup bulan telah terjatuhkan oleh jururawat yang tak bertanggungjawab.

Wanita tersebut dan suami dikatakan akan tuntut bela atas apa yang berlaku terhadap anaknya dan telah membuat laporan polis.

Bukan tu jer, wanita itu juga mendakwa yang pihak hospital langsung tidak bertanggungjawab atas apa yang berlaku terhadap anaknya itu.

Info terkini mengenai kes ini, menurut Menteri Kesihatan, Dr Zaliha Mustafa, pihak kementerian sedang mengemas kini data bagi memastikan ada tindakan lanjut diambil untuk pihak hospital serta jururawat itu.

@azie864

BACA:
Bayi berusia 8 bulan alami ‘Shaken Baby Syndrom’ lepas didera pengasuh, retak di bahagian kepala dan pendarahan otak
Jemaah wanita buat perangai masa ditanah suci, kongsi masalah dan buka aib suami dekat pak Arab dalam kedai
“Nak duit pun agak-agaklah” – Tular video Tiktoker tempatan basuh muka dengan air jamban dalam live

Leave a Comment