TerasMalaysia

Bayi baru lahir ditanam hidup-hidup selamat dikeluarkan, semua berpunca daripada salakan anjing

Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini Follow TERASMALAYSIA

Bayi baru lahir ditanam hidup-hidup selamat dikeluarkan, semua berpunca daripada salakan anjing

Terdapat sebuah kisah dimana seorang bayi telah ditanam hidup-hidup di Thailand. Apa yang menarik, anjing cacat bernama Ping Pong telah menjadi kebanggaan kampungnya di timur laut Thailand, setelah menyelamatkan seorang bayi lelaki yang telah dikuburkan hidup oleh ibunya remaja.

Pada hari kejadian tu, perbuatan anjing menghidu dan menggali tanah menarik perhatian petani ke di kampung Ban Nong Kham, di daerah Cham Phuang, utara timur Bangkok. Menurut pemilik Ping Pong, penggalian anjing itu mendedahkan kaki kanak-kanak itu, menyebabkan penduduk tempatan mengangkat bayi itu untuk melihat bayi tu masih hidup atau dah meninggaI dunia.

Seorang gadis berusia 15 tahun, yang tidak didedahkan namanya, mengaku menguburkan bayi tu dan didakwa melakukan cubaan membunuh. Dia berkata dia takut akan hukuman dari bapanya kerana mengandung. Keluarga gadis itu berkata mereka akan menjaga bayi itu, yang masih sihat setelah diselamatkan.

Kolonel Kolonel Panuwat Puttakam, polis Cham Phuang, berkata: “Gadis itu sekarang sedang dijaga oleh seorang ahli psikologi dan ibu bapanya kerana dia sangat takut. Dia menyesal apa yang dia lakukan dan berkata dia bertindak dengan dorongan tanpa berfikir panjang. Dia takut ibu bapanya akan mengetahui dia hamil,”.

Pegawai itu berkata bahawa polis diwajibkan mengenakan dakwaan kepada gadis tersebut dengan cubaan membunuh.

Ping Pong yang berusia enam tahun, hanya menggunakan tiga kakinya, telah menarik perhatian komunitinya berikutan aksi menyelamatkan bayi ni. Pemiliknya, Usa Nisaika, 41, berkata dia memelihara anjing itu sejak lahir dan mengesahkan bahawa dia seekor anjing yang sangat baik.

“Saya mendengar anjing menyalak dan bayi menangis di ladang singkong, jadi saya pergi ke sana untuk memeriksa,” katanya kepada media tempatan.

Dia menambah: “Ping Pong dilanggar oleh sebuah kereta, jadi dia kurang upaya. Tetapi saya memeliharanya kerana dia setia dan taat, dan sentiasa membantu saya apabila saya pergi ke ladang untuk menjaga lembu saya. Dia disayangi oleh seluruh kampung. Ia menakjubkan dia berjaya menyelamatkan bayi itu. ”

Sumber

Baca : Sadis! Cctv merakam kejadian budak berusia 5 tahun maut diserang anjing liar

Leave a Comment