TerasMalaysia

Berang ruang parkir dihalang, rider grab ini dicekik dan dimaki oleh pemandu kancil

Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini Follow TERASMALAYSIA

Berang ruang parkir dihalang, rider grab ini dicekik dan dimaki oleh pemandu kancil. Sejak dari azali lagi kita ajar untuk berbudi bahasa dengan orang ramai. Bercakap kasar atau tidak sopan secara tidak langsung bakal mengundang rasa tidak selesa kepada orang ramai khususnya orang awam.

Situasi ini sekali lagi terjadi apabila seorang wanita tua yang memandu kancil didakwa telah memaki dan menghina seorang wanita yang merupakan rider Grab.

Menerusi perkongsian TikTok @apvle_ kisahnya bermula apabila rider Grab ini parkir buat sementara itu diantara ruang parkir kereta untuk mengisi perut yang lapar. Beliau seterusnya dikatakan telah dimaki oleh seorang pemandu Perodua Kancil gara-gara mengganggu ruang parkir.

Rider wanita tersebut berpendapat beliau yang parkir motosikal pada ruang parkir kereta sememangnya tidak mengganggu laluan kereta Perodua Kancil yang sudah parkir di tempat tersebut sebelum beliau tiba lagi.

Walau bagaimanapun, wanita yang menggunakan Perodua Kancil ini bertindak agresif dengan bukan sahaja memaki dan menghina membabitkan isu keluarga serta taraf pendidikan, malah turut bertindak untuk mencekik rider ini.

Berang ruang parkir dihalang, rider grab ini dicekik dan dimaki oleh pemandu kancil

Isu yang berlaku turut meraih perhatian ramai di mana rider wanita ini turut membuat video penjelasan khas melibatkan tiga bahagian berbeza mengenai situasi yang berlaku.

Di sebalik perkongsian dan pencerahan yang dibuat, para netizen turut berbelah bahagi mengenai tindakan pemandu Perodua Kancil yang bertindak agresif ini dengan rider Grab ini.

Menurut para netizen, rider Grab ini juga turut salah kerana memilih untuk parkir motosikal pada ruang parkir kereta. Malah, rider Grab ini menerusi sebuah video yang lain turut menunjukkan tempat beliau parkir motosikal beliau secara jelas. Berikut merupakan antara respon netizen terhadap isu yang berlaku.

@apvle_

Today , 6:45pm at Craven Cafe I kena hina , kena cekik just bcs this aunty tak dpt masuk parking alasan bcs motor i park situ. as you can see petak parking tu muat je untuk kancil dia , i park skjp sbb tgah tuggu oder grab . Enjoying my first karipap kentang sbb terlalu lapar. 1st she yell in the car tapi i tgok dia dh masuk parking dh pon. I pndg & ignore . i was thinking “Oh org tua” 2nd she park over another side & came directly yell . 3rd time she cross the line! lucky my fone tertkn record.

♬ original sound – Apvle

Sehubungan dengan itu, adalah lebih baik sekiranya para rider yang menunggang motosikal tidak parkir pada ruang kereta bagi mengelakkan sebarang konflik yang tidak diingini.

Selain itu, memilih untuk menyelesaikan sesebuah isu dengan cara yang lebih baik mungkin pilihan yang lebih ideal berbanding memilih untuk menghina dan mencederakan seseorang individu.

BACA:
Tetamu terkejut bila dipaksa bayar RM109 oleh tuan rumah lepas hadir majlis makan malam yang dianjur
Selain untuk membersihkan gigi, rupanya ubat gigi boleh digunakan untuk tujuan lain
Wanita nekad pindah rumah lepas dijenguk ‘kawan lama’ masa hari raya

Leave a Comment