Bersepah-sepah dekat lantai, budak tingkat atas main ludah sampai masuk dalam air pelanggan

Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini Follow TERASMALAYSIA

Bersepah-sepah dekat lantai, budak tingkat atas main ludah sampai masuk dalam air pelanggan. Kerenah anak-anak kecil kadang kala memang membuatkan kita ‘pening’ lebih-lebih lagi jika mereka berada di tempat awam.

Peranan ibu bapa sangat penting ketika itu untuk mengawal mereka daripada menggangu orang lain sehingga boleh mendatangkan ketidakselesaan.

Main ludah2 hingga jatuh ke gelas orang
Menerusi perkongsian seorang pengguna TikTok dikenali sebagai @ilhmz.pdf, dia telah meluahkan rasa kesal apabila menjadi ‘mangsa’ kanak-kanak yang sedang bergurau sesama mereka dengan meludah dari tingkat atas sebuah pusat beli belah.

Dia yang kebetulan sedang makan dan minum di kafe bahagian bawah pusat beli belah itu terkejut apabila tiba-tiba sahaja ada ludah jatuh diatas gelasnya yang masih berisi minuman.

Pandang atas terus menyorok

Bersepah-sepah dekat lantai, budak tingkat atas main ludah sampai masuk dalam air pelanggan

Menerusi kapsyen yang disertakan, pada awalnya dia sudah melihat kanak-kanak tersebut meludah dari tingkat atas dan tiba-tiba sahaja air liur boleh jatuh di mejanya.

Lebih menjengkelkan, kanak-kanak tersebut telah menyembunyikan diri apabila pengguna TikTok berkenaan memandang ke tingkat atas.

Dia juga meminta agar ibu bapa lebih memperhatian anak-anak kerana kerenah tersebut sangat tidak beradab apabila berada di tempat awam.

Memang hilang mood nak makan

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata warganet berasa berang dengan apa yang berlaku dan memohon ibu bapa mendidik anak supaya lebih sopan terhadap orang lain.

Mereka juga menyelar sesetengah ibu bapa yang menggunakan ayat “biasalah budak-budak” apabila anak mereka melakukan kesalahan hingga mengundang ketidakselesaan orang lain.

@ilhmz.pdf I was enjoying my moment while there’s one kid main ludah-ludah dari tingkat atas. worse, ludah dia jatuh on my drink. that’s so rude. bila I pandang atas, that kid sorok from my sight. what if ludah dia jatuh on my cake which I belum sempat nak sentuh lagi ? please watch your child especially in public. #fyp #fypシ #foryou #tiktokmy #xyzbca ♬ ALL THE THINGS SHE SAID X INDUSTRY BABY – ALTÉGO

BACA:
Tak bertudung dan berpakaian seksi, individu dedah ‘influencer’ terkenal berubah masa bercuti dengan kawan
Isteri terkilan suami lari bawa perempuan lain bersama, jual kereta dan bawa lari duit simpanan miliknya
Dikenali dengan nama ‘Raja Motor’, rakan seperjuangan datang beri penghormatan terakhir sambil rem sekuat hati

Leave a Comment