Buat konten ingat tuhan tanam diri macam mayat, benda yang jadi selepas itu buat youtuber ini tak senang duduk

Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini Follow TERASMALAYSIA

Buat konten ingat tuhan tanam diri macam mayat, benda yang jadi selepas itu buat youtuber ini tak senang duduk. SEORANG Youtuber melakukan eksperimen di luar jangkaan apabila sanggup menanam dirinya bersama seekor ular sawa bersaiz besar di sebuah tanah perkuburan dekat Indonesia baru-baru ini.

Difahamkan, perbuatan itu merupakan salah satu daripada kandungan di laman Youtube peribadinya yang dikenali sebagai Gilang Barbie dengan tujuan mahu mengajak orang ramai mengingati detik kematian dan berzikir kepada ALLAH.

Turut disaksikan orang ramai dan kru petugas keselamatan di tempat kejadian, lelaki berkenaan ditanam dalam pakaian kain kafan seperti jenazah yang mahu dikebumikan.

Turut dilengkapi dengan alat komunikasi, Gilang Barbie menggunakannya untuk memberitahu situasi dihadapi tatkala dia ditanam di tanah perkuburan tersebut.

Buat konten ingat tuhan tanam diri macam mayat, benda yang jadi selepas itu buat youtuber ini tak senang duduk

Namun, situasi bertukar serius apabila satu jeritan pertolongan didengari dari dalam kubur.

Jeritan itu susulan selepas Gilang Barbie dikatakan kehabisan oksigen dan sesak nafas yang sekali gus memaksa orang ramai segera menggali kubur tersebut.

Selesai menggali, dia ditemui dalam keadaan tidak sedarkan diri dan dibawa ke hospital berhampiran oleh beberapa lelaki di situ.

Namun, belum ada sebarang perkembangan lanjut mengenai keadaan terkini youtuber berkenaan dan video tersebut dimuat naik di laman You Tube dengan tajuk ‘Eksperimen dikebumikan hidup-hidup, untuk muhasabah diri disaksikan orang’.

BACA:
Pemuda jumpa botol yang berisi gambar dan beras dekat bongkah batu, ramai buat spekulasi tentangnya
Pasangan tinggal di tingkat 12 panik lepas lihat 2 orang penyamun masuk rumah dari ‘balkoni’
Gara-gara sering letak kaki atas ‘dashboard’, wanita ini alami kesan berbuat begitu selepas 2 tahun

Leave a Comment