Budak 16 tahun ‘dipaksa’ layan nafsu bomoh sebanyak 4 kali, dakwa buang ‘pendamping’ yang ada

Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini Follow TERASMALAYSIA

Budak 16 tahun ‘dipaksa’ layan nafsu bomoh sebanyak 4 kali, dakwa buang ‘pendamping’ yang ada.

Seorang pelajar perempuan Tingkatan Empat dicabul dan dirogol sebanyak empat kali oleh seorang bomoh yang mendakwa terdapat ‘pendamping’ pada badan mangsa.

Ketua Polis Melaka, Datuk Zainol Samah berkata, suspek berusia 50 tahun dan bekerja sebagai jurulatih Muay Thai datang ke rumah budak perempuan yang merupakan anak bongsu tiga beradik pada Ogos lalu bagi merawat ibu sedara mangsa yang dipercayai mengalami gangguan sihir.

Namun menurutnya, setelah melihat mangsa, suspek yang mendakwa mempunyai ilmu dalam perubatan tradisional memberitahu kepada ibu mangsa berusia 48 tahun untuk mengubati mangsa yang “dikatakan” terdapat ‘pendamping’ pada badan mangsa.

Katanya, suspek dipercayai telah membawa mangsa bersama ibu dan bapa saudara mangsa ke kawasan semak berhampiran sebuah pasar raya di Cheng bagi tujuan membuang ‘benda’ pada mangsa.

“Pada pertemuan itu suspek menyuruh ibu dan bapa saudara mangsa pergi membeli makanan dan meninggalkan mangsa bersama suspek berdua di kawasan semak.

Budak 16 tahun 'dipaksa' layan nafsu bomoh sebanyak 4 kali, dakwa buang 'pendamping' yang ada

“Ketika itu suspek didakwa merogol mangsa dan turut memberi amaran kepada mangsa agar tidak memberitahu kepada orang lain menyebabkan mangsa takut menceritakan hal itu kepada sesiapa,” katanya dalam satu kenyataan di sini, pada Selasa.

Jelasnya, sejak dari itu suspek sering datang ke rumah mangsa untuk tujuan mengubati mangsa dan dalam tempoh itu juga mangsa mendakwa telah dirogol sebanyak empat kali oleh suspek di tempat berlainan.

Ujarnya, mangsa mendakwa dirogol suspek bulan Ogos hingga Oktober sebelum memberanikan diri membuat laporan polis.

Suspek ditahan polis jam 4.30 pagi pada Selasa di tempat latihan Muay Thai di kawasan Batu Berendam dan mangsa dihantar ke hospital untuk mendapatkan rawatan susulan,” katanya lagi.

Sementara itu, Majistret Mahkamah Melaka, Khairunnisak Hasni, mengeluarkan perintah reman kepada suspek yang berasal dari Tumpat, Kelantan selama tujuh hari bermula pada Selasa bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 376

BACA:
Kajian mendapati lebih 400,000 kanak-kanak di Malaysia alami masalah kesihatan mental
Sultan Ibrahim beri peringatan kepada penjawat awam, harus mengisytiharkan harta setiap tahun
Pengasuh lalai punca bayi 2 bulan lemas tertiarap, bertarung nyawa selama 10 minit sebelum menghembus nafas terakhir

Leave a Comment