TerasMalaysia

Cara peniaga ini menyusahkan palajar, pasang sangkar besi dekat PC & Printer elak malang berlaku

Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini Follow TERASMALAYSIA

Cara peniaga ini menyusahkan palajar, pasang sangkar besi dekat PC & Printer elak malang berlaku. Komputer peribadi (PC) dan mesin print (printer) merupakan sebuah kelengkapan wajib bagi setiap pelajar. Hal ini kerana peralatan tersebut diperlukan bagi mencetak kertas tugasan untuk penilaian para pensyarah. Disebabkan kos untuk memiliki kelengkapan tersebut agak mahal dan di luar kemampuan pelajar, kebanyakkan mereka memilih untuk mencetak tugasan di kedai-kedai berhampiran yang menyediakan khidmat tersebut. Namun, bagaimana jika kedai berkenaan bertindak di luar kotak dengan meletakkan PC dan Printer di dalam sangkar besi?

PC & Printer Dalam Sangkar Besi

Perkara lucu inilah yang menimpa seorang pelajar wanita dari negara seberang. Menerusi sebuah perkongsian di akaun Tiktok peribadinya, beliau dilihat terpaksa bersusah payah menggunakan sebuah PC & printer dari sebalik sangkar besi. Video yang kini ditonton sebanyak 7.7 juta dengan 474 ribu likes itu disertakan bersama caption “liku-liku kehidupan duniawi”.

Pilih Kedai Tersebut Kerana Dekat Dengan Kampus

Menyedari perkongsiannya telah tular di segenap nusantara, wanita tersebut menerusi sebuah perkongsian lain tampil menjelaskan keadaan. Menurutnya pada hari kejadian, beliau bersama sahabatnya ingin mencetak tugasan kuliah yang diberikan dan kebetulan kedai berkenaan berada berdekatan kampus mereka. Namun, setelah sampai ke kedai kecil tersebut yang dikendalikan oleh seorang lelaki berumur, mereka tidak menyangka bahawa PC & Printer tersebut di kunci di dalam sebuah sangkar besi. Dedahnya lagi, mereka yang terhibur dengan situasi tersebut dan bertanya kepada lelaki berkenaan kenapa sangkar tersebut tidak dibuka untuk memudahkan proses pencetakan.

Cara peniaga ini menyusahkan palajar, pasang sangkar besi dekat PC & Printer elak malang berlaku

Tak Jadi Print Kerana PC Bermasalah

Walau bagaimanapun lelaki tersebut menolak dan menyuruh mereka mencetak tugasan tersebut melalui sangkar besi berkenaan. Malangnya PC tersebut mengalami masalah teknikal jadi wanita ini bersama sahabatnya membatalkan niat mereka. Wanita ini kemudian mengakhiri perkongsiannya dengan mendoakan kesihatan dan rezeki melimpah-ruah agar lelaki berumur tersebut mampu membeli lebih banyak PC dan meluahkan hasrat untuk berkunjung lagi ke kedai berkenaan jika berkesempatan.

@166titik LIKA LIKU KEHIDUPAN DUNIAWI #fypシ #hiduplagicapekcapeknya #ngakakmoment #capebanget ♬ original sound – Diego R

BACA:
Hidup sekumpulan nelayan berubah menjadi kaya lepas jumpa bangkai ikan paus di laut
Sekumpulan doktor terkejut tengok gelas besar dalam perut pesakit ini, semua tercengang lepas tahu cerita
Tak selesa dengan ‘jiran’ sebelah, wanita nekad jual rumah miliknya dengan harga murah

Leave a Comment