”Hanya kerana aku hadiahkan dia selipar, aku dipukul, 20 tahun aku pendam, aku rasa hidup hanya bila bersama”

”Hanya kerana aku hadiahkan dia selipar, aku dipukul, 20 tahun aku pendam, aku rasa hidup hanya bila bersama”

”Hanya kerana aku hadiahkan dia selipar, aku dipukul, 20 tahun aku pendam, aku rasa hidup hanya bila bersama” Assalamualaikum. Aku adalah seorang isteri hanya atas nama tanggungjawab yang telah belayar jalani bahtera rumahtangga hmpir 21 tahun. Maaf jika kisah aku kongsikan ini tidak sesuai untuk di ceritakan di sini. Aku cuma ingin meminta pendapat dan … Read more

”Jujur saya cakap, hidup dalam tu rasa mewah. Penuh duit, boleh have fun, tak stress langsung”

”Jujur saya cakap, hidup dalam tu rasa mewah. Penuh duit, boleh have fun, tak stress langsung”

”Jujur saya cakap, hidup dalam tu rasa mewah. Penuh duit, boleh have fun, tak stress langsung” Kisah kehidupan seorang isteri yang bekerja di ‘night club’ ini jadi inspirasi dan tauladan kepada warganet Kisah penghijrahan seorang wanita yang pernah bekerja di pusat hiburan wajar menjadi inspirasi buat kita yang masih berusaha untuk memperbaiki diri. Selepas lebih … Read more

Fungsi sebenar ‘Clapper Board’ yang ramai tak tahu, ingat hiasan semata sebelum ‘action’

Fungsi sebenar ‘Clapper Board’ yang ramai tak tahu, ingat hiasan semata sebelum ‘action’

Fungsi sebenar ‘Clapper Board’ yang ramai tak tahu, ingat hiasan semata sebelum ‘action’ Untuk pengetahuan anda, clapper board bukanlah sekadar hiasan dan simbol untuk para pelakon memulakan lakonan. “Camera roll, action!” Dialog di atas sering disebut oleh pengarah ketika penggambaran sedang dijalankan. Pihak produksi pula akan memegang clapper board untuk memberi isyarat lakonan sudah boleh … Read more

”Jarak yang jauh memang memisahkan kami, Bukan takat tiap-tiap minggu dah sekarang, kadang-kadang sampai 2 bulan sekali”

”Jarak yang jauh memang memisahkan kami, Bukan takat tiap-tiap minggu dah sekarang, kadang-kadang sampai 2 bulan sekali”

”Jarak yang jauh memang memisahkan kami, Bukan takat tiap-tiap minggu dah sekarang, kadang-kadang sampai 2 bulan sekali” Aku Rina, usia aku 38 tahun. Seorang ibu yang bekerjaya sebagai cikgu di sebuah sekolah menengah harian di utara tanah air. Aku juga memiliki cahaya mata seorang. Suami aku bekerja sebagai pegawai imigrisen di KLIA. Sebelum berkahwin kami … Read more

”Dengan berpakaian agak comot, dia terus menangis walaupun saya cuba pujuk dia di balik pintu besi berkunci”

”Dengan berpakaian agak comot, dia terus menangis walaupun saya cuba pujuk dia di balik pintu besi berkunci”

”Dengan berpakaian agak comot, dia terus menangis walaupun saya cuba pujuk dia di balik pintu besi berkunci” Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Begitulah situasi yang dihadapi oleh seorang ibu apabila terpaksa bekerja untuk menyara keluarga dan dalam masa yang sama mempunyai anak-anak yang masih kecil. Sebak melihat keadaan anak-anak kecil yang memerlukan … Read more

“Suami buat tempahan bilik romantik. Masa itu saya fikir suami ada perempuan lain. Saya cuba tanya tapi..”

"Suami buat tempahan bilik romantik. Masa itu saya fikir suami ada perempuan lain. Saya cuba tanya tapi..”

“Suami buat tempahan bilik romantik. Masa itu saya fikir suami ada perempuan lain. Saya cuba tanya tapi..” Seorang wanita berkongsi kisah duka suaminya menjalin hubungan cinta dengan rakan sekerja sampai terlanjur beberapa kali. Tidak mendedahkan identitinya, dia dan suami sudah berkahwin selama empat tahun. “Hubungan mereka bermula 7 tahun lepas. Bermula daripada rakan sehingga berhubungan … Read more

”Bayangkan dapat gaji 60 ringgit sehari dan kerja seminggu 6 hari isnin cuti. Padahal kerja lama dia..”

”Bayangkan dapat gaji 60 ringgit sehari dan kerja seminggu 6 hari isnin cuti. Padahal kerja lama dia..”

”Bayangkan dapat gaji 60 ringgit sehari dan kerja seminggu 6 hari isnin cuti. Padahal kerja lama dia..” Assalamualaikum dan salam sejahtera. Aku membesar 3 keluarga, beza umur aku dan akak aku 8 tahun. Waktu umur aku 7 tahun ayah aku lari dan kahwin dengan wanita kaya. Jadi tinggal aku, akak dan mak dekat rumah setinggan … Read more

”Akhir-akhir ini aku terfikir, sampai bila aku akan buat kerja macam ini? Aku akui, pernah juga serve air haram”

”Akhir-akhir ini aku terfikir, sampai bila aku akan buat kerja macam ini? Aku akui, pernah juga serve air haram”

”Akhir-akhir ini aku terfikir, sampai bila aku akan buat kerja macam ini? Aku akui, pernah juga serve air haram” Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada semua. Tolong jangan kecam luahan aku, mungkin agak keterlaluan luahan aku ni. Hi readers out there, just a simple introduction of me, i’m Rita, 25 years old and currently working as … Read more

Pekerja ‘retail’ puas hati lepas sekolahkan pelanggan yang tanya soalan-soalan pelik masa membeli

Pekerja ‘retail’ puas hati lepas sekolahkan pelanggan yang tanya soalan-soalan pelik masa membeli

Pekerja ‘retail’ puas hati lepas sekolahkan pelanggan yang tanya soalan-soalan pelik masa membeli Bagaikan sudah menjadi satu kebiasaan dalam masyarakat kita di mana taraf sosial kehidupan seseorang dinilai berdasarkan penampilan luaran mahupun pekerjaan. Pasti ramai yang pernah mempunyai pengalaman dipandang ‘jelik’ oleh orang lain hanya kerana berpakaian atau mempunyai pekerjaan yang ‘biasa-biasa’ saja. Mereka yang … Read more

Wanita pusing Malaysia naik Myvi, hanya bermodalkan RM500 ubahsuai kereta jadi campervan

Wanita pusing Malaysia naik Myvi, hanya bermodalkan RM500 ubahsuai kereta jadi campervan

Wanita pusing Malaysia naik Myvi, hanya bermodalkan RM500 ubahsuai kereta jadi campervan ‘Campervan’ merupakan sejenis kenderaan yang diistilahkan sebagai penginapan bergerak. Konsep kenderaan ini biasanya lebih popular di negara-negara Barat berbanding di Malaysia. Namun kebelakangan ini, campervan semakin popular di Malaysia terutamanya bagi mereka yang inginkan pengalaman percutian yang lain daripada yang lain serta mencabar … Read more