TerasMalaysia

Dashboard kereta boleh jadi buruk dan rosak kalau pakai pewangi jenis cecair, ini sebabnya

Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini Follow TERASMALAYSIA

Dashboard kereta boleh jadi buruk dan rosak kalau pakai pewangi jenis cecair, ini sebabnya. Bagi sesiapa yang memiliki kereta, sudah pasti kita akan menjaganya sebaik mungkin bukan?

Antaranya kita akan mencuci kereta di car wash setiap minggu, mewangikan kereta dan banyak lagi supaya kereta kita kelihatan kemas dan cantik.

Namun, baru-baru ini tular sebuah posting di Twitter yang memaparkan dashboard kereta rosak akibat pewangi cecair telah mencuri tumpuan.

Dashboard rosak dan merekah sebab pewangi cecair

Dashboard kereta boleh jadi buruk dan rosak kalau pakai pewangi jenis cecair, ini sebabnya

Menerusi posting berkenaan, kelihatan seorang individu telah berkongsi keadaan keretanya yang rosak melalui akaun Twitter.

Apa yang lebih mengejutkan adalah apabila dashboard keretanya dilihat merekah. Hal itu disebabkan dia menggunakan pewangi jenis cecair dan apabila cecair itu tak sengaja tumpah, ia akan merosakkan plastik yang ada.

“Baru je jadi, aku sangkut pewangi tu hampeh betul. Dah lah kereta baru setahun, dah ada luka-luka” – Netizen

Susulan tularnya posting itu yang kini meraih sehingga 2M views, 3K retweets, 4K likes di Twitter, rata-rata netizen turut bersetuju dan berkongsi alternatif pewangi lain.

BACA:
Wanita hairan roti canai yang dikunyah tak hancur, rupanya mamak tebar sekali dengan tali mop
Jurusolek dedah pengalaman mekap pengantin, naik bau hanyir macam kena sihir
Gara-gara tak mampu sewa rumah,lelaki ini tinggal dalam kereta bersama anak dan isteri hampir 10 bulan

Leave a Comment