Dompet pelajar wanita ini ditemui kembali selepas 63 tahun hilang, ramai teruja lihat isi kandungannya

Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini Follow TERASMALAYSIA

Dompet pelajar wanita ini ditemui kembali selepas 63 tahun hilang, ramai teruja lihat isi kandungannya. Pernahkah anda berdepan dengan situasi dompet hilang, atau lupa letak dimana sampai cari berjam-jam, berhari-hari seminggu lebih baru jumpa? Lebih malang lagi kalau langsung tak jumpa, adoi!

North Canton Middle School akhirnya menemui semula dompet milik seorang pelajar perempuan yang hilang sejak 63 tahun lalu yang ditemui disebalik loker.

Penemuan tidak sengaja ini berlaku selepas penjaga sekolah mahu membaiki loker yang rapat pada bahagian dinding. Namun tidak menyangka dia menemui sebuah dompet yang nampak usang disebalik loker tersebut.

Pihak sekolah kemudian melakukan penyiasatan untuk mengesan semula pemilik dompet tersebut.
Selepas diselidik, mereka mendapat dompet itu kepunyaan bekas pelajar sekolah berkenaan iaitu Patti Rumfola yang pernah melaporkan kehilangan dompet pada tahun 1957. Bagaimana pun, Patti Rumfola telah meninggal dunia pada usianya 71 tahun.

Dompet pelajar wanita ini ditemui kembali selepas 63 tahun hilang, ramai teruja lihat isi kandungannya

Sejak penemuan dompet tersebut, ramai yang teruja untuk melihat isi kandungan yang terdapat di dalamnya.
Selepas berhubung dengan waris keluarga Patti Rumfola, pihak sekolah dan keluarganya bersama-sama membongkar isi yang ada dalam dompet itu. Hasilnya?

Seperti mana gadis lain, Patti membawa sikat dan alatan solek dalam dompetnya yang kelihatan masih baik, selain kad perpustakaan dan juga jadual perlawanan bola sepak pada tahun 1956. Beberapa keping gambar hitam putih dan gula-gula getah turut ada dalam dompet tersebut.

Aku rasa bukan hilang ni. Aku rasa mula2 member dia niat nk bergurau, dia suruknye dompet, sekali member yg hilang dompet tu mengamuk, terus kwn dia takut nk pulangkn semula.

Dompet pelajar wanita ini ditemui kembali selepas 63 tahun hilang ramai teruja lihat isi kandungannya

orangnya memang cantik anggun tapi zaman dulu guru2 memang sangat tegas mak bapak dulu pun suruh cikgu buat apa yang patut nak bantai ker nak rotan ke lari 10 pusingan kat padang ker janji anak dia jadi orang yang baik dan berkhidmat untuk pekerjaan dia.

tulisan org prempuan mat salleh mmg jenis mcm tu rasanya..teringt dulu. pernah kakak ada kawan penpal dari Franch tulisan berangkai cmtu lah..berbalas surat saja la make frends berbulan2 msing2 berutusan surat hehe..kemas cantik je tulisannya

Dompet pelajar wanita ini ditemui kembali selepas 63 tahun hilang ramai teruja lihat isi kandungannya

BACA:
Adakah kucing mempunyai 9 nyawa? Atau ia hanya sekadar mitos, ini perkara sebenar yang semua kena tahu
“6 tahun aku hadap benda aneh ni, suami aku dekat luar nampak macam biasa, tapi bila dekat rumah dia bertukar jadi bayi”
Pekerja butik terkemuka dedah tempat pelanggan sorok tanda harga dan ‘tag’ sekuriti lepas curi

Leave a Comment