TerasMalaysia

Gadis hilang selepas persiapan majlis kahwin selesai, lari ke Thailand dengan lelaki yang tidak dikenali

Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini Follow TERASMALAYSIA

Gadis hilang selepas persiapan majlis kahwin selesai, lari ke Thailand dengan lelaki yang tidak dikenali. Seorang pengguna Facebook meminta bantuan orang ramai untuk mengesan seorang wanita yang dipercayai telah dilarikan oleh lelaki yang tidak dikenali.

Menurut pengadu, iaitu Puan Yayaa berkata, Norhazwani Suhaimi, dipercayai telah dilarikan oleh seorang lelaki dan dibawa ke Thailand untuk berkahwin tanpa pengetahuan keluarganya.

“Minta tolong sebarkan. Kepada sesiapa yang mengenali atau mengetahui lokasi kedua-dua orang ini, Mohd Khairulnizam Mohamad Shafiai dan Norhazwani Suhaimi.

“Lelaki ini didapati telah melarikan anak orang ke Thailand dan berkahwin. Perkahwinan diragui kerana bapanya iaitu wali yang masih hidup dan tidak mengenali lelaki tersebut,” tulisnya pada hantaran yang dimuat naik pada petang semalam.

Gadis hilang selepas persiapan majlis kahwin selesai, lari ke Thailand dengan lelaki yang tidak dikenali

Tambahnya, ahli keluarga memang tidak mengenali lelaki itu.

“Masalahnya family tak pernah kenal pun lelaki itu. Persiapan kahwin semua si perempuan ini sudah selesaikan. Tiba-tiba hilang dan tahu-tahu sudah bernikah di Siam dengan lelaki itu,” ujarnya.

Kali terakhir Norhazwani dilihat berada di Taman Seri Setia Kampung Gajah (rumah bapa lelaki terbabit), pada 21 Julai 2023.

Justeru, orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai keberadaan dua individu ini diminta menghubungi bapa kepada Norhazwani di talian 014-2413347 atau kakaknya, 0125406248.

BACA:
Kesucian Gua Hira tercemar, jemaah selamba buang sampah merata dan conteng nama dekat dinding
Huru-hara satu kedai, babi sesat tiba-tiba mengamuk buat kacau dalam premis sampai pekerja cedera
Fatihah Salahuddin sahkan Salahuddin Ayub meninggal dunia

Leave a Comment