TerasMalaysia

Gara-gara selamatkan dan letak kembali ke tempat asal, lelaki ini diganggu sekumpulan gagak hampir 4 bulan

Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini Follow TERASMALAYSIA

Gara-gara selamatkan dan letak kembali ke tempat asal, lelaki ini diganggu sekumpulan gagak hampir 4 bulan.

RAKAMAN video sekumpulan gagak seolah-olah mengepung kawasan rumah dan terbang mengikut seorang penunggang motosikal mendapat perhatian warga maya.

Kawasan perumahan tersebut bukan sahaja riuh dengan bunyi sekumpulan gagak, malah berterbangan mengelilingi kediaman pemuda berkenaan.

Meskipun dilihat mencuit hati kerana burung tersebut segera ‘mengejarnya’ sebaik diseru, namun ada yang meluahkan kebimbangan.

Sebahagian mereka berpandangan bahawa burung hitam itu mahu membalas dendam kerana mungkin salah seekor daripada haiwan itu telah dicederakan.

Berkongsi cerita dengan mStar, Nurul Anisya Mohd Sabri berkata, kawanan burung tersebut telah ‘mengganggu’ adiknya, Mohd Saiful Ikmal sejak Jun lalu.

Gara-gara selamatkan dan letak kembali ke tempat asal, lelaki ini diganggu sekumpulan gagak hampir 4 bulan

Namun katanya, ia dipercayai berpunca daripada tindakan adiknya yang membantu menyelamatkan seekor anak gagak yang terjatuh di tanah.

“Masa tu nampak anak burung jatuh, dia pergi ambil tengok. Keesokannya gagak ikut kejar sampai sekarang.

“Kejar sampai nak masuk Lebuhraya Persekutuan semasa dia pergi dan balik kerja,” katanya ketika dihubungi.

Menurut gadis berusia 26 tahun itu, situasi sama berlaku hampir setiap hari meskipun adiknya memakai baju yang berbeza warna dan jenis termasuk mengenakan pelitup muka.

“Pakai baju apapun gagak kenal dia juga. Tak tahu nak hentikan macam mana,” ujar Nurul Anisya mengenai adiknya yang berusia 24 tahun.

Nurul Anisya turut memberitahu, anak gagak yang dijumpai itu sebenarnya tidak mati dan adiknya meletakkannya semula di tempat ia terjatuh sejurus melihat keadaan sekitar bertukar kecoh dengan bunyi bising gagak, seolah-olah sedang marah.

Mungkin situasi tersebut kelihatan melucukan, namun kumpulan gagak dikatakan membawa pelbagai jenis penyakit.

Malah, adiknya yang bekerja sebagai juruteknik Honda di Subang Jaya, Selangor, sering dipatuk burung di bahagian kepala, namun mujur memakai topi keledar setiap kali kejadian itu berlaku.

“Pernah juga beberapa ekor gagak terbang betul-betul di atas kepala dia seperti ingin menyerang tetapi adik belum pernah terkena patukan,” ujarnya.

Gagak ni makhluk setia dan pendendam. Kalau tak buat salah ia tak kacau tapi jaga. Kalau salah, sampai tujuh keturunan ia ingat.

@anisyasabrii

Dia balik je huru hara gagak dtg Dah berapa bulan asyik kena kacau sampai masuk highway 😂

♬ pilotezaid – Lyricme
BACA:
Mark Adam cerita detik sebelum memeluk agama islam, terima pelbagai tanggapan sebelum hati terbuka
Pengguna platform X dikecam dan dicari, samakan Allah dengan karakter Zordon dalam filem Power Rangers
Duta dari Jepun ‘speaking’ bahasa Arab dengan YB di Kelantan, belajar ketika belajar di Mesir selama 2 tahun

Leave a Comment