TerasMalaysia

Huru-hara depan kedai, pelanggan berebut, bertumbuk gara-gara nak jadi yang pertama beli Iphone 15

Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini Follow TERASMALAYSIA

Huru-hara depan kedai, pelanggan berebut, bertumbuk gara-gara nak jadi yang pertama beli Iphone 15.

Sudah menjadi kebiasaan apabila Apple melancarkan model baharu iPhone, pastinya jenama ini akan menerima sambutan hangat daripada orang ramai seluruh dunia.

Sanggup beratur panjang berjam-jam malah terdapat individu yang sanggup tidur di hadapan kedai demi menjadi yang terawal memiliki iPhone model baharu antara yang sering berlaku.

Dalam pada itu, lain ceritanya pada kali di mana sebuah pasar raya di Dubai bertukar menjadi huru-hara apabila dibanjiri oleh para pembeli yang ramai yang mahu mendapatkan siri iPhone 15.

Lebih mengejutkan, terdapat individu yang dikatakan cedera parah akibat jatuh sewaktu berlaku huru-hura dalam pasar raya berkenaan.

Difahamkan pihak penguat kuasa turut terpaksa meleraikan pergaduhan yang berlaku disebabkan keghairahan para pembeli untuk menjadi terawal memiliki siri iPhone 15 ini.

Huru-hara depan kedai, pelanggan berebut, bertumbuk gara-gara nak jadi yang pertama beli Iphone 15

Menerusi sebuah video yang dikongsikan menerusi TikTok @ar_etc, difahamkan para pengunjung sanggup berlari-lari dan bertolak sesama pembeli semata-mata untuk berada di barisan hadapan sementara menantikan Apple Store dibuka.

Sementara itu, di Malaysia, Switch mendedahkan kesemua model iPhone 15 Pro Max selaku model termahal dalam siri ini sudah habis ditempah kesemua warna hanya dalam beberapa jam sahaja selepas tempahan dibuka.

BACA:
Tak sangka ini punca laut di Selat Gibraltar bersatu dipermukaan tapi terpisah aliran air
Pegawai keselamatan telan duit penumpang RM1,400, curi masa mangsa menjalani imbasan badan
Pernah tular tunjuk isyarat jari tengah jika permintaan tidak ditunaikan, peminta sedekah warga asing ditahan

Leave a Comment