TerasMalaysia

“Ilmu pengasih peringkat tinggi” – Lelaki lelong pontianak belaannya di media sosial, muka sangat hodoh dan berbaju buruk

Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini Follow TERASMALAYSIA

“Ilmu pengasih peringkat tinggi” – Lelaki lelong pontianak belaannya di media sosial, muka sangat hodoh dan berbaju buruk.

Seorang pengguna Facebook di Indonesia menggemparkan komuniti laman sosial di negara itu apabila dia mengiklankan pontianak untuk dijual.

Achyar Yuliantoro memuat naik iklan berkenaan di satu laman kumpulan di Facebook pada Rabu lalu dan terus viral dalam tempoh beberapa jam sahaja.

Tidak cukup dengan itu, dia turut memuat naik gambar seorang lelaki bersama wanita berwajah hodoh dan menaakutkan dipercayai pontianak.

“Pontianak asli untuk dijual. Khasiat rambutnya mempunyai pelbagai fungsi.

“Ilmu pengasih peringkat tinggi dan paling ampuh serta teman ghaib. Sehelai rambut dijual pada harga Rp700,000 (RM217),” katanya.

"Ilmu pengasih peringkat tinggi" - Lelaki lelong pontianak belaannya di media sosial, muka sangat hodoh dan berbaju buruk

Iklan itu mendapat sambutan luar biasa daripada pengguna laman sosial di Indonesia dan dikongsi lebih 3,000 kali.

Bagaimanapun, beberapa pengguna laman sosial menganggap iklan berkenaan hanya gurauan, tetapi ramai juga yang mempercayainya.

“Sekiranya asli saya mahu, saya mahu jadikannya isteri saya,” kata seorang pengguna Facebook, Diajeng.

“Walaupun saya yakin pontianak itu hanya lakonan, tetapi ia masih membuatkan saya takut,” kata seorang lagi pengguna Facebook.

p/s: Kalau betul la memang ada pontianak belaan untuk dijual, agaknya ada tak yang mahu membelinya? Huhu

BACA:
Bapa pelik anak tiba-tiba menangis bila balik dari tandas, terkejut dapat tahu kena gangguan seksual dengan pekerja restoran
Terlepas masa dalam jagaan tuannya, tular video singa berkeliaran di jalanan buat orang ramai kecut perut
Guru sekolah yang tak bertauliah, benarkan murid bukan beragama islam pukul dan lempang pelajar muslim

Leave a Comment