TerasMalaysia

Individu dakwa Ebit Lew tabur janji palsu, dihalau keluar dari rumah dan tak dapat bantuan duit

Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini Follow TERASMALAYSIA

Individu dakwa Ebit Lew tabur janji palsu, dihalau keluar dari rumah dan tak dapat bantuan duit. Tiada angin, tiada ribut, nama personaliti media sosial Ebit Lew yang sememangnya cukup sinonim membantu golongan dalam kesusahan kembali menjadi bualan ramai di media sosial.

Pernah janji nak bantu

Ia kembali tercetus selepas seorang individu dikenali Nur Dalisyah Dalisyah membuat hantaran berbentuk luahan dan pandangan mengenai Ebit Lew yang didakwa telah memungkiri janji terhadap keluarganya.

Nur Dalisyah Dalisyah dalam hantaran di Grup B40 Buat Perangai Apa Hari Ini menjelaskan, sebelum ini pendakwah selebriti berkenaan pernah meninggalkan janji bagi membantu keluarganya yang hidup dalam kesusahan dari segi bayaran bulanan dan sewa rumah.

Akan tetapi, semua itu dikatakan sudah ‘sepi’ apabila Nur Dalisyah Dalisyah mengatakan pendakwah berkenaan tidak lagi berbuat demikian sehingga dia sekeluarga dihalau keluar dari rumah sewa.

Individu dakwa Ebit Lew tabur janji palsu, dihalau keluar dari rumah dan tak dapat bantuan duit

“Dulu Ebit Lew pernah viralkan keluarga saya yang kami ni orang susah. Ebit Lew telah menyewakan kami sebuah rumah. Disebabkan Ebit Lew sering membayar lambat, kami telah dihalau keluar oleh tuan rumah.

“Ebit Lew juga ada pesan jangan maklumkan kepada tuan rumah yang kami adalah bantuan Ebit. Jadi, bila lambat bayar sewa, tuan rumah akan marah. Jadi, kami takut nak beritahu yang pihak Ebit Lew yang lambat bayar,”luahnya.

Dakwanya lagi, pendakwah berkenaan juga tidak membayar bil elektrik dan air mereka sekeluarga seperti mana pernah berjanji mahu menanggung bayar seumur hidup.

“Ebit Lew pernah berjanji, selagi dia masih hidup, duit sewa rumah dan api dengan air, dia akan tanggung. Sekarang dah jadi lain cerita. Mana janji Ebit Lew kepada keluarga saya dulu?”soalnya.

Tambahnya, mereka sekeluarga kini merempat seperti gelandangan sehingga menjadi bualan jiran-jiran yang mempersoalkan mengenai duit bulanan sebanyak RM2,000 diterima daripada Ebit Lew, sedangkan tidak menerima.

Berusahalah, jangan jadi biawak hidup

Malangnya, hantaran berbentuk pandangan dan luahan mendapat komen negatif di kalangan warganet di mana mereka mengecam tindakan mereka sekeluarga yang dikatakan seperti ‘biawak hidup’ dan mengharapkan bantuan ihsan orang.

Sumber : B40 Buat Perangai Apa Harini

BACA:
Bayi berusia 8 bulan alami ‘Shaken Baby Syndrom’ lepas didera pengasuh, retak di bahagian kepala dan pendarahan otak
Jemaah wanita buat perangai masa ditanah suci, kongsi masalah dan buka aib suami dekat pak Arab dalam kedai
“Nak duit pun agak-agaklah” – Tular video Tiktoker tempatan basuh muka dengan air jamban dalam live

Leave a Comment