Influencer terkenal Tiktok kantoi curang dengan staff sendiri, selalu jumpa dekat tangga

Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini Follow TERASMALAYSIA

Influencer terkenal Tiktok kantoi curang dengan staff sendiri, selalu jumpa dekat tangga

Media sosial hari ini digemparkan dengan pendedahan Shermine, isteri kepada influencer TikTok yang didakwa curang dengan kakitangannya sendiri.

“Finally Tuhan dah nampak, siapa yang jadi penyondol siapa, tanggunglah tu. Kalau nak main, jangan main lak orang. Bukan tak cantik, janganlah jadi perampas.

“I bagi you live, bagi you kerja, bukan bagi you laki (I) tau? Let’s start the war, photo nanti slow-slow up,” demikian status pertama Shermine Hau, isteri kepada influencer TikTok terbabit yang turut mendedahkan gambar wanita penyondol itu.

Shermine, View Chin dan Mira

Selain itu, Shermine juga turut berkongsi screenshot perbualan WhatsApp pasangan curang itu. Berdasarkan gambar, kedua-duanya dilihat mula bersayang-sayangan, mahu berpelukan di tangga, memakai baju sedondon, meluahkan rasa cinta, mula bermesej berunsur seksual dan banyak lagi.

Lebih mengejutkan lagi, Shermine berkongsi video rakaman kamera litar tertutup (CCTV) yang menunjukkan mereka bertengkar sebelum lelaki itu memukulnya.

“Saya dan keluarga memang sakit hati dan kecewa. Dulu pernah ada yang beri nasihat untuk berhati-hati dengan perempuan itu. Tetapi saya lebih percayakan mereka sebab suami kata itu cuma marketing strategy untuk ambil perhatian penonton. Apabila dikecam, view akan naik.

“Tetapi saya silap, sebab saya percaya sangat pada suami yang dikahwini sejak lapan tahun lalu.

“September 2022, suami kata nak pergi ke Bali sendiri sebab stress dan mahu tenangkan diri. Saya akur dan faham dia stress buat live. Masa itu saya ada terima mesej dari seseorang yang kata suami bukan pergi sendiri. Saya screenshot dan hantar pada suami, siap kata suami terlalu famous sampai orang nak toxic. Suami suruh saya block, jangan pedulikan dia.

“Tetapi sejak kebelakangan ini ramai followers yang suruh saya berhati-hati sebab diorang selalu keluar bersama. Masa di luar pun tak ada batasan, sangat rapat. Saya dah mula curiga dan bertanya, tetapi dia diam dan tak mengaku. Saya menangis merayu barulah dia mengaku. “Dia cakap memang diorang pergi ke Bali bersama. Tergamak diorang menipu saya. Saya menangis sampai tak boleh nak bernafas.

“Mira dah ikut saya selama lima tahun, saya memang beri layanan baik dan percaya pada dia. Bila saya check

handphone suami, rupanya diorang mula menjalinkan hubungan sejak April 2022. Masa itu saya dalam pantang, baru bersalin,” katanya.

Menjelaskan lebih lanjut, Shermine mendedahkan suaminya pernah menyuarakan hasrat untuk memeluk agama Islam untuk menarik lebih ramai orang Melayu membeli barangannya semasa membuat live di TikTok.

Keadaan menjadi lebih buruk apabila lelaki itu meminta Shermine menandatangani surat perceraian dan hak penjagaan tiga anak mereka haruslah diserahkan kepadanya. Shermine turut diugut oleh lelaki itu yang dia akan menyebarkan videonya sekiranya permintaan itu tidak dituruti.

Bimbang dengan ugutan itu, Shermine terpaksa akur kerana bimbang dilanda masalah kewangan. Dan sejak dari itu, penyondol terbabit semakin biadap dan mula memburukkannya di hadapan staff lain.

Pegangan saham Shermine dalam syarikat yang diusaha-samakan dengan lelaki itu juga telah dikeluarkan.

Akhir sekali Shermine mengatakan dia kini terpaksa bersembunyi di satu tempat kerana bimbang dengan bekas suaminya yang akan mencederakan dia dan anak-anaknya.

“Saya takut dia bunuh saya sebab dia memang gila selalu nak pukul saya. Saya perlu bersembunyi dulu. Saya bimbang akan keselamatan dri dan anak-anak. Harap polis dapat tolong saya. Saya tak berani keluar sekarang,” katanya.

Sumber

Baca : Ramai kagum dengan cara anak ini, sanggup tunggu abang angkat sampah sebab nak ucap terima kasih

Leave a Comment