Ini sebab kenapa ramai larang dan marah kalau kutip duit syiling yang jumpa di mana-mana

Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini Follow TERASMALAYSIA

Ini sebab kenapa ramai larang dan marah kalau kutip duit syiling yang jumpa di mana-mana

Bermacam-macam cara yang dilakukan oleh individu untuk melakukan perbuatan khianat atas faktor dendam dan juga cemburu. Sihir antara cara halus yang digunakan untuk memastikan musuh mereka merana.
Walaupun zaman sudah berubah, namun pemikiran manusia sebegini masih di takuk lama. Agama diketepikan asalkan hajat mereka tercapai.

Viral di Twitter satu perkongsian mengenai amalan sihir yang menggunakan duit syiling. Bukan sebarang syiling, jika dikutip atau disentuh, buruk akibatnya. Syiling seperti itu dikatakan telah disaluti dengan tanah kubur, dijadikan sebagai perangkap untuk mangsa.

Jangan sesekali kutip duit syiling yang korang jumpa. Syiling di halaman rumah, syiling di depan pintu rumah, syiling di sebelah kereta anda dan syiling yang tak tahu asal usulnya.

Sebagai contoh, korang nak masuk kereta. Tiba-tiba ada syiling di atas lantai sebelah kereta. Sedangkan semasa turun kereta, tiada apa pun benda di situ.

Contoh yang kedua. Korang nak keluar rumah, tiba-tiba ternampak syiling di hadapan rumah. Jangan terus ambil ya. Zaman sekarang orang nak sihir, bermacam-macam cara.

Akibat khianat daripada sihir syiling yang disaluti dengan tanah kubur, habis menderita satu badan. Bila malam, berdenyut-denyut bisanya sampai menangis menahan kesakitan. Berhati-hatilah apabila anda terjumpa sihir seperti ini.

Jangan sesekali cuba sentuh. Sekiranya tiada keyakinan diri dan doa-doa pendinding diri, sapu dan terus buang duit syiling itu. Ambil satu jug air dan tiga biji limau nipis. Perahkan ke dalam jug air, ambil segenggam garam kasar, larutkan bersama air dan perahan limau tadi, kemudian bacakan doa ini.

Doa Pembatal Sihir Surah Yunus (Ayat 81 – 82). Kemudian siramkan di tempat yang terletaknya syiling yang dijumpai itu. InsyAllah dengan izin Allah, sihir terbatal.

Sumber

Baca : Duit syiling bernilai RM20,544 dilonggok depan rumah untuk bayar nafkah anak, siap guna penyodok nak angkat

Leave a Comment