“Ini sebenarnya tak betul dan tak patut” – PU Amin selar tindakan segelintir pasangan sembang aksi ranjang di media sosial

Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini Follow TERASMALAYSIA

“Ini sebenarnya tak betul dan tak patut” – PU Amin selar tindakan segelintir pasangan sembang aksi ranjang di media sosial.

PENCETUS Ummah (PU) Amin menasihatkan orang ramai menjauhi trend membuka aib pasangan berkaitan soal hubungan kelamin di media sosial.

Amin atau Mohammad Amirul Amin Maula Lokman Hakim, 32, berkata, perbuatan itu adalah haram dan hukumnya berdosa di dalam Islam selain ia tidak membawa sebarang penyelesian.

“Jika masalah berkaitan kelamin ini diceritakan dalam bentuk nak dapatkan simpati atau apa-apa tindakan ia tak akan bawa apa-apa penyelesaian.

"Ini sebenarnya tak betul dan tak patut" - PU Amin selar tindakan segelintir pasangan sembang aksi ranjang di media sosial

“Ya memang boleh untuk menceritakan aib dan keburukan pasangan tapi bukan kepada umum tapi kepada pihak ada kredibiliti seperti hakim, peguam syarie yang dapat menyelesaikan masalah.

“Jadi asasnya kalau menceritakan aib itu adalah haram dan berdosa… Apa pun jalannya kita kena ingat, niat tidak menghalalkan cara,”

BACA:
.“Awak rasa fashion ini boleh bawa nilai positif ke?” – Lelaki dihalau pihak berkuasa kerana berpakaian seperti perempuan
Penebar roti canai dipenjara sebulan gara-gara ceroboh Istana Negara
Pasangan kantoi guna bilik simpan dokumen untuk lepaskan nafsu, pelajar siap rakam sebagai bukti

Leave a Comment