Isteri risau suami tak balik tak sangka ini yang terjadi lepas 2 hari hilang

Isteri risau suami tak balik, tak sangka ini yang terjadi lepas 2 hari ‘hilang’

Penantian seorang wanita untuk suaminya pulang ke rumah bertukar tragis apabila mendapat berita bahawa suaminya meninggal dunia akibat kemalangan jalan raya di daerah Kota Marudu.

Wanita itu telah menghantar perbualannya dengan suaminya, Jelson Ginsiu, 22, yang menunjukkan dia menghantar mesej teks dan bertanya di mana dia berada tanpa sebarang jawapan pada malam 26 Feb, sebelum pergi ke platform media sosialnya untuk bertanya sama ada sesiapa mengetahui keberadaannya.

Malangnya, mayatnya ditemui terapung di dalam longkang di Jalan Lotong di daerah Kota Marudu pada Selasa (28 Feb).

Ketua Polis Daerah Kota Marudu Supt Zairolnizal Ishak berkata wanita itu telah membuat laporan mengenai kehilangan suaminya pada Isnin selepas dia selesai bekerja pada pukul 9 malam Ahad (26 Feb).

“Kira-kira jam 11.55 pagi Selasa, kami menerima laporan terdapat mayat di dalam longkang di Jalan Lotong dan ia adalah suami yang hilang,” katanya ketika dihubungi.

Beliau berkata, difahamkan mangsa sedang menunggang motosikal pulang dari tempat kerja apabila mengalami kemalangan antara jam 1 pagi hingga 4 pagi, 27 Feb lepas,” katanya.

Supt Zairolnizal berkata, mangsa dipercayai pulang dari pekan Kota Marudu apabila gagal mengawal motosikal, terbabas dari jalan dan merempuh tiang lampu jalan sebelum terhumban ke dalam longkang.

Pemeriksaan awal mendapati terdapat kecederaan di kepala mangsa, katanya.

Motosikal mangsa yang rosak turut ditemui berhampiran.

Mayat mangsa telah dihantar ke hospital Kota Marudu untuk bedah siasat, kata Supt Zairolnizal sambil memanggil saksi kemalangan untuk tampil membantu siasatan.

Kes disiasat kerana menyebabkan kematian akibat memandu secara melulu dan berbahaya mengikut Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Baca : Kerana hidup berpindah randah, ini yang terjadi kepada anak mereka masa hantar dekat rumah pengasuh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *