Isteri terkontang-kanting ditinggal suami, lesap lepas menang loteri RM1.5 juta

Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini Follow TERASMALAYSIA

Isteri terkontang-kanting ditinggal suami, lesap lepas menang loteri RM1.5 juta.

Seorang wanita berusia 26 tahun mendedahkan bahawa dia kini menghadapi cabaran hidup selepas suaminya memenangi hadiah loteri berjumlah 12 juta baht (RM1.5 juta), mengikut laporan dari laman berita Thaiger.

Janya, seorang wanita dari wilayah Buriram, berkongsi pengalaman hidupnya, menceritakan bahawa mereka telah berkahwin selama empat tahun dengan seorang pemandu lori dari daerah Nong Phai, wilayah Phetchabun.

Namun, hidup mereka berubah secara mendalam apabila anak perempuan mereka secara rawak memilih nombor loteri yang akhirnya membawa kepada kemenangan hadiah tempat pertama.

Walaupun hadiah loteri itu dimasukkan ke dalam akaun bank suaminya, Janya dan suaminya memutuskan untuk pindah ke Phetchabun dengan harapan kehidupan yang lebih baik.

Isteri terkontang-kanting ditinggal suami, lesap lepas menang loteri RM1.5 juta

Namun, kebahagiaan itu tidak berkekalan kerana suaminya terjerumus kepada kehidupan yang penuh cabaran dan menjadi seorang penagih arak yang kasar.

Suaminya juga melabur besar dengan membina rumah bernilai 2 juta baht (RM264,588) dan membeli tanah dengan harga 3 juta baht (RM396,882).

Dalam pada itu, Janya terpaksa berdepan dengan beban hutang yang semakin meningkat, memaksa dia untuk kembali ke rumah ibunya di Buriram tanpa pekerjaan dan sumber kewangan.

Kekecewaan Janya bertambah apabila dia mengetahui bahawa suaminya telah mendapatkan isteri baru dan meninggalkan dia beserta anak perempuannya.

BACA:
Pemuda buat perangai, lari tak bayar RM890 lepas buat rambut di Pavillion KL
Tandas pelajar lelaki berkonsepkan ‘open air’, elak masalah buli dan merokok
Larikan diri dan hidup tenang di Amerika Syarikat, anak Perdana Menteri ‘bintang daud’ dikecam ramai

Leave a Comment