TerasMalaysia

Jepun cipta air mata ‘clone’, cegah masalah mata kering dan merah

Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini Follow TERASMALAYSIA

Jepun cipta air mata ‘clone’, cegah masalah mata kering dan merah

Penggunaan peranti digital seperti komputer, tablet, telefon pintar dalam era teknologi maklumat dan komunikasi meningkatkan lagi berlakunya masalah mata kering. Antara aduan yang dikaitkan dengan mata kering termasuk mata merah, gatal, penglihatan kabur, dan peka kepada sinar matahari serta lampu terang sehingga berair.

Tapi tahu tak, sebenarnya mata yang gatal, berair dan rasa seperti terbakar adalah tanda-tanda masalah mata kering yang teruk. Jangan pandang ringan, benda ni, baik rawat sebelum parah.

Dah bermacam-macam jenis ubat titis mata dicuba, tapi hasilnya masih sama? Ini kerana korang perlukan ubat titis mata yang lebih berkesan untuk menangani masalah ini.

Untuk menangani masalah mata kering ini, jenama ubat titis mata terkemuka, Rohto memperkenalkan teknologi TearShield dari Jepun yang bertindak secara unik untuk menyimpan kelembapan. Kelembapan pada lapisan air mata bertindak pada setiap lapisan untuk menyerupai air mata semulajadi bagi mengelakkan geseran dan air mata tersejat.

Rohto Dry Aid Advanced Eye Relief melincirkan dan melegakan 8 tanda-tanda mata kering seperti:

  • Kekeringan
  • Kesakitan
  • Gatal
  • Iritasi
  • Kesat
  • Menyengat
  • Keletihan
  • Kabur

Ubat mata Rohto Advanced Dry Aid ini berfungsi dengan cepat untuk melegakan simptom ini sehingga 12 jam. Hasilnya, mata lebih lega, selesa dan lembap lebih lama.

Selesa, mudah digunakan

Ubat mata Rohto Advanced Dry Aid didatangkan dalam botol senang digunakan bersama nozzle unik untuk aplikasi lebih tepat.

Untuk memastikan keselamatan penggunanya, hanya air tulen yang memenuhi standard Japanese Pharmacopoeia digunakan dalams setiap botol.

Ubat mata Rohto Advanced Dry Aid boleh didapati di farmasi seluruh Malaysia.

Baca:  Wanita kena ‘pancing’ masuk dalam tandas masjid dan dicabul sebanyak 2 kali

Leave a Comment