Kecoh satu taman, ketukan tanpa salam ‘kacau’ semula penduduk Kluang

Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini Follow TERASMALAYSIA

Kecoh satu taman, ketukan tanpa salam ‘kacau’ semula penduduk Kluang.

Satu rakaman video daripada sistem televisyen litar tertutup (CCTV) berdurasi satu minit 43 saat kini menjadi viral di laman sosial hari ini, dengan dakwaan bahawa gangguan ketukan pintu tanpa sebab kembali menghantui penduduk di negeri ini.

Rakaman CCTV tersebut dikongsikan melalui laman sosial Instagram dan TikTok yang dimiliki oleh Kluang Hari ini, yang mendakwa kejadian berlaku kira-kira pukul 3.22 pagi, semalam di sebuah rumah di Taman Sri Lambak T6 di sini.

Pada hari sebelumnya, laporan dari Kosmo! Online melaporkan tentang kejadian ketukan pintu rumah penduduk di Felda Air Tawar 5, Kota Tinggi pada Sabtu lalu. Kejadian ini telah menimbulkan pelbagai spekulasi, termasuk kebimbangan mengenai aktiviti jenayah, dan terdapat pandangan dari beberapa pihak yang menyatakan kemungkinan berkaitan dengan kejadian mistik.

Kecoh satu taman, ketukan tanpa salam 'kacau' semula penduduk Kluang

Superintendan Hussin Zamora, Ketua Polis Daerah Kota Tinggi, mengesahkan bahawa pihaknya belum menerima sebarang laporan rasmi mengenai kejadian tersebut, walaupun mereka telah mengarahkan anggota polis untuk menjalankan pemantauan lanjut.

Sebelum ini, kejadian serupa juga menghantui penduduk di sekitar Parit Raja dan Ayer Hitam, Batu Pahat pada 8 November yang lalu. Misteri ketukan tersebut terus menimbulkan rasa takut di kalangan penduduk, terutama mereka yang tinggal di Kampung Parit Haji Siraj, di mana semua rumah di kawasan tersebut menjadi ‘mangsa’ ketukan bermula dari awal pagi, yang dipercayai berkaitan dengan amalan ilmu hitam.

Selain dari kampung tersebut, beberapa penduduk di kawasan lain seperti Parit Haji Salleh, Parit Samion, Parit Kangkar, dan kawasan sekitarnya turut mengalami nasib yang sama.

BACA:
“Perangai dia buat aku tawar hati, sampai macam tu sekali cara dia, buat aku macam orang luar”
Pernah hidup susah suatu ketika dahulu, pasangan suami isteri buka restoran sambil kumpul saham akhirat
Pelik ajakan untuk bersama ditolak, terkejut dapat tahu isteri rupanya puas dengan hubungan sejenis

Leave a Comment