TerasMalaysia

Kenal wanita dalam aplikasi ‘dating’, lelaki terkejut makanan ‘ringkas’ yang dipesan bernilai RM842 masa janji temu pertama

Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini Follow TERASMALAYSIA

Kenal wanita dalam aplikasi ‘dating’, lelaki terkejut makanan ‘ringkas’ yang dipesan bernilai RM842 masa janji temu pertama

Seorang lelaki terkejut dikenakan bayaran RM842 selepas makan semasa keluar temu janji pertama bersama seorang gadis yang dia kenali menerusi aplikasi ‘dating’ online.

Lelaki yang merahsiakan identitinya berkongsikan kisah itu dalam platform sosial, Reddit.

Menurutnya, dia mengajak wanita berkenaan bertemu di sebuah restoran di Rajouri Garden, namun gadis tersebut mencadangkan mereka makan di sebuah kafe di lokasi lain.

“Restoran itu kelihatan mencurigakan. Saya mengajaknya pergi ke tempat lain yang mempunyai rating tinggi di internet, namun dia enggan,” katanya.

Tambah lelaki tersebut, disebabkan keinginan kuatnya untuk berkenalan, dia bersetuju dan mereka mula memesan makanan.

Kata lelaki tersebut, dia kemudiannya terkejut apabila menerima bil restoran merangkumi bayaran hanya untuk shisha, minuman beralkohol, kentang goreng dan caj perkhidmatan.

Jumlah bil yang dikenakan ialah 15,500 rupee (RM870) dan kemudiannya dikurangkan kepada 14,000 rupee (RM786).

“Ketika itu, saya sedar semua yang berlaku kerana silap sendiri ekoran terlalu berharap untuk mengenali wanita tersebut. Saya hanya tersenyum kepada pelayan dan tidak bertindak di luar kawalan,” katanya.

Tambahnya, dia turut mendengar perbualan seorang pelanggan restoran itu yang meluahkan rasa tidak puas hati dengan bil yang dikenakan.

Ia membuatkan lelaki tersebut curiga lantas membuat kesimpulan bahawa kedua-dua mereka menjadi mangsa kegiatan penipuan.

Hantaran tersebut menjadi tular dan menerima pelbagai komen netizen.

“Pastikan anda bertemu kali pertama di restoran yang mempunyai rating bagus di Google dan pilih lokasi yang harga makanannya antara 5,000 rupee (RM280) hingga 6,000 rupee (RM337),” kata seorang pengguna media sosial.

Baca : Budak 2 tahun alami kecederaan pipi, dahi dan tangan, didera pengasuh wanita dekat taska

Leave a Comment