TerasMalaysia

Khairul Aming salurkan bantuan RM100,000 untuk rakyat Palestin, hasil kutipan jual Sambal Nyet

Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini Follow TERASMALAYSIA

Khairul Aming salurkan bantuan RM100,000 untuk rakyat Palestin, hasil kutipan jual Sambal Nyet.

Influencer dan usahawan terkenal, Khairul Aming hari ini memaklumkan yang pihaknya telah menyalurkan RM100,000 kepada Tabung Cinta Gaza (CGM) bagi membantu saudara-saudara kita di Palestin dalam menghadapi ujian berat ketika ini.

Hasil dari jualan Sambal Nyet

Menerusi Instagram usahawan tersebut, sumbangan yang didermakan itu datangnya daripada parap penyokongnya yang tak henti-henti membeli Sambal Nyet keluarkan syarikatnya.

Khairul Aming ajak sama2 cukupkan dana RM10 juta

Dalam pada itu, influencer berkenaan juga mengatakan yang dia mahu membantu CGM untuk memenuhkan pungutan dana sebanyak RM10 juta yang diperlukan bagi memberikan bantuan bahan api, ubat-ubatan, makanan, peralatan search & rescue dan lain-lain lagi.

Khairul Aming salurkan bantuan RM100,000 untuk rakyat Palestin, hasil kutipan jual Sambal Nyet

Setakat ini, jumlah terkumpul baru mencecah RM6 juta dan masyarakat di sana juga bakal berdepan musim sejuk tidak lama lagi sekali gus memerlukan lebih banyak bantuan untuk meneruskan kehidupan.

Khairul Aming tak desak orang ramai derma

Oleh sebab itu, usahawan berusia 30 tahun itu mengajak orang ramai untuk sama-sama menderma menerusi link yang disediakan di profile bio ruangan media sosi4lnya supaya jumlah kutipan berjaya dicapai.

Walau bagaimanapun, dia sama sekali tidak mendesak orang ramai untuk menderma. Namun, meminta pengguna media sosi4l sama-sama menyokong dan mendoakan kesejahteraan serta keselamatan saudara-saudara kita disana.

“Kalau anda tak dapat menderma, jangan sesekali risau. yang penting kita bantu dengan doa, ambil tahu dan sebarkan awareness sebanyak yang mungkin. Semoga perjuangan saudara kita di sana dipermudahkan amin,” tulisnya.

BACA:
Ibu bapa harus pantau jika tidak mahu perkara buruk berlaku, jangan biar anak duduk dengan kaki terlipat ke belakang
Mark Adam cerita detik sebelum memeluk agama islam, terima pelbagai tanggapan sebelum hati terbuka
Istana Pahang beri amaran kepada penerima darjah kebesaran dan pingat negeri

Leave a Comment