TerasMalaysia

Lagu Malam Pagi nyanyian Saixse mempunyai unsur lucah dan seolah mengajak anak muda melakukan maksiat

Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini Follow TERASMALAYSIA

Lagu Malam Pagi nyanyian Saixse mempunyai unsur lucah dan seolah mengajak anak muda melakukan maksiat.

Seorang pengguna Facebook mendakwa bahawa lagu Malam Pagi nyanyian Saixse mempunyai unsur lucah dan seolah mengajak anak muda Malaysia ke arah maksiat.

Di dalam catatannya di Facebook, beliau menyatakan bahawa maksud lagu tersebut seolah menceritakan tentang pemuda yang tidak beriman, bergelumang dengan maksiat dan mengubati hatinya dengan pergi ke kelab malam.

Beliau yang merasa bahawa lirik itu ditulis oleh yang tidak mendalami ilmu agama menambah dalam catatannya di Facebook bahawa dakwaan itu bukanlah satu fitnah.

“Ketika menulis tulisan ini, saya mencari klip videonya untuk mengesahkan kefahaman saya. (Saya cuba bertabayyun, tidak mahu memfitnah.) Dugaan saya benar. Lagu ini memang cabul. Ada babak tari-menari, berpesta, dan adegan berdua-duaan di atas katil dalam bilik antara lelaki dengan perempuan,” katanya.

Beliau turut menyentuh mengenai salah satu lirik; “Tonight is my night, Yea I’m gettin loose She wanted to drink so i gave her my juice.”

Lagu Malam Pagi nyanyian Saixse mempunyai unsur lucah dan seolah mengajak anak muda melakukan maksiat

“Jika dicari di Google, yang keluar adalah lirik dengan baris lucah ini. Bayangkan jutaan peminat lagu ini, yang sebahagiannya terdiri daripada remaja dan kanak-kanak, diracuni pemikirannya dengan kefasiqan melampau.

“Daripada maklumat yang tertera di bawah kedua-dua versi, penyanyi dan penulis liriknya ialah Saixse dan MK K-Clique. Kedua-duanya Muslim. Tidak dapat dibayangkan bagaimana Muslim boleh terlibat menghasilkan lagu sekotor dan sejijik ini. Kamu tidak ada otakkah?!

“Semoga Allah melaknat orang yang terlibat merosakkan akhlak dan sahsiah remaja-remaja Islam dengan lagu-lagu seumpamanya. Hancur kamu di dunia dan hancur kamu di akhirat.”

BACA:
Dua orang ahli politik dirakam bergaduh semasa sesi debat ketika siaran langsung program rancangan televisyen
‘Bunga kubur’ sebenarnya banyak khasiat yang ramai tak tahu, boleh ubati sakit seperti kurang nafsu seksual
Akhirnya selepas 27 tahun, keluarga Tupac Syakur boleh tidur lena, suspek bakal didakwa di mahkamah

Leave a Comment