TerasMalaysia

“Lain dari yang lain” – Lelaki ini jadikan tiket konsert Coldplay sebagai mas kahwin untuk isteri

< div data-ad-id="7072" style="text-align:center; margin-top:px; margin-bottom:px; margin-left:px; margin-right:px;float:none;" class="afw afw_custom afw_ad afwadid-7072 ">
Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini
Follow TERASMALAYSIA

“Lain dari yang lain” – Lelaki ini jadikan tiket konsert Coldplay sebagai mas kahwin untuk isteri. Majlis pernikahan sepasang pengantin tular dan menjadi kecoh di media sosial gara-gara kumpulan muzik antarabangsa, Coldplay.

Mas kahwin ada 3 barang

Menerusi video yang dimuat naik di Twitter @fhfndtaaa, memaparkan pengantin lelaki memberikan isteri tercinta tiket konsert Coldplay sebagai mas kahwin.

Ketika majlis akad nikah, bapa kepada pengantin perempuan menjadi wali. Selain menghadiahkan isteri tiket yang menjadi rebutan ramai orang, suami turut memberi 21 gram emas serta set persalinan solat.

Saya nikahkan dan kahwinkan anak kandung saya, Anastasya Ayu Widiadana dengan kamu dengan mas kahwin 21 gram logam mulia (emas), satu set persalinan solat dan tiket Coldplay yang dibayar tunai.

”Lain dari yang lain” - Lelaki ini jadikan tiket konsert Coldplay sebagai mas kahwin untuk isteri

Saya terima nikah Anastasya Ayu Widiadana dengan mas kahwin tersebut secara tunai.

Bagaimanapun, pemilik akaun itu tidak dapat menyatakan lokasi majlis perkahwinan diadakan.

Seperti diketahui ramai, Coldplay bakal mengadakan konsert siri jelajah Music of The Sphere World Tour (MOTSWT) pada 15 November ini di Stadium Utama Gelora Bung Karno (GBK), Jakarta.

Manakala, di Kuala Lumpur dijadualkan berlangsung di Stadium Nasional Bukit Jalil, pada 22 November depan.

BACA:
“Aku guru disebuah tadika, biasa la sebab merantau aku diberi kebebasan tidur disitu, tak sangka benda ni jadi dekat aku”
Suhu paling panas bakal melanda bumi 5 tahun berturut-turut, manusia harus berwaspada
”Suka menyusahkan orang kan?” – Lelaki tampal nota dekat kereta individu ini sebab tak pandai parkir kereta

Leave a Comment