TerasMalaysia

Lama menghilang lepas ditolong Ebit Lew, janda muda bertatu tampil tanpa hijab di media sosial miliknya

Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini Follow TERASMALAYSIA

Lama menghilang lepas ditolong Ebit Lew, janda muda bertatu tampil tanpa hijab di media sosial miliknya

Beberapa bulan lalu, tular di media sosial apabila personaliti dakwah, Ebit Lew telah membantu seorang wanita yang merupakan janda muda bertatu dikenali sebagai Mondy Tatto ‘berhijrah’ menjadi lebih baik.

Dia yang sudahpun bertudung sejak bertemu dengan Ebit Lew juga dipercayai menjadi influencer dengan mempromosikan pelbagai perniagaan di media sosialnya terutama di TikTok.

Namun, selepas pulang semula ke Indonesia, khabar Mondy jarang kedengaran sehingga tular di media sosial bahawa wanita berkenaan tampil tanpa hijab sama seperti sebelum bertemu Ebit Lew.

Dalam salah satu hantarannya di TikTok, Mondy seakan meminta orang ramai tidak menyibuk urusannya selepas menerima banyak kecaman apabila membuka hijab.

Menjengah ke ruangan komen, ramai yang seakan menduga bahawa influencer berkenaan bakal kembali ke ‘fitrah’ asal selepas beberapa bulan mengatakan mahu istiqomah dalam perubahannya.

Bukan hanya netizen Malaysia, netizen dari negara kelahiran wanita berkenaan juga turut sama-sama ‘menyerang’ Mondy di TikTok kerana melihat penampilannya yang tidak konsisten.

Sumber

Baca : Bengang diejek ketika main jutaria, rakan maut dihempuk berulang kali dengan kayu

Leave a Comment