Lelaki bonceng mayat adik perempuan naik motosikal, 2 doktor terima padah

Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini Follow TERASMALAYSIA

Lelaki bonceng mayat adik perempuan naik motosikal, 2 doktor terima padah.

Pihak hospital di India telah memecat dua orang doktor di pusat kesihatan utama selepas klip video menunjukkan seorang lelaki membawa pulang mayat adik perempuannya menggunakan motosikal tersebar melalui media sosial, melaporkan stesen penyiaran NDTV.

Dr. Shishir Kumar Verma, Ketua Pegawai Perubatan, menyatakan bahawa siasatan telah dijalankan dan tindakan diambil terhadap dua doktor, iaitu Dr. Avichal Pandey dan Dr. Kriparam, di pusat kesihatan yang terletak di Bidhuna.

Keputusan untuk memecat kedua-dua doktor tersebut dibuat berdasarkan arahan Menteri Kesihatan Negeri Uttar Pradesh dan Timbalan Ketua Menteri, Brajesh Pathak, menurut kenyataan dari Verma.

Anjali, seorang pesakit berusia 20 tahun dari kawasan Naveen Basti, dilaporkan mengalami renjatan elektrik ketika menggunakan pemanas air pada Selasa lalu.

Beliau kemudiannya dibawa ke pusat kesihatan masyarakat di mana doktor mengesahkan kematian Anjali.

Selepas pengesahan tersebut, keluarga Anjali memutuskan untuk membawa pulang mayat tanpa menjalani bedah siasat, tetapi mereka tidak dibekalkan dengan perkhidmatan ambulans.

Akibatnya, abang Anjali, Ayush, terpaksa mengikat mayat adiknya pada badannya untuk pulang menggunakan motosikal. Seorang saudara perempuan Anjali turut menaiki motosikal tersebut semasa kejadian.

BACA:
Mengeluarkan ucapan kebencian dan fitnah, Guan Eng bakal ambil tindakan undang-undang terhadap Siti Mastura
Youtuber perhabis RM1,775 semata-mata upah rider belikan nasi ayam di Singapura
Tuan Speaker terima surat dari 4 ahli Parlimen Bersatu, minta tukar tempat duduk di Dewan Rakyat

Leave a Comment