TerasMalaysia

Lelaki kurang siuman mengamuk dan melulu ke arah depan cuba serang imam pakai selipar

Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini Follow TERASMALAYSIA

Lelaki kurang siuman mengamuk dan melulu ke arah depan cuba serang imam pakai selipar

Baru-baru ini satu insiden mengemparkan orang ramai dimana seorang lelaki yang bertindak menyerang seorang imam ketika solat Subuh di sebuah masjid di Kuantan.

Insiden tersebut dipercayai berlaku di Masjid Negeri Sultan Ahmad 1, ketika jemaah masjid berkenaan menunaikan solat subuh pada pagi Ahad.

Menerusi video yang tular di media sosial, kelihatan lelaki berkenaan datang dari belakang sebelum menolak jemaah yang berada di saf.

Dia yang memakai baju Melayu berwarna ungu, berkain pelikat serta berseluar panjang hitam dengan memegang selipar pada kedua-dua belah tangan, kemudian meluru ke arah imam yang sedang mengalunkan ayat suci al-Quran.

Lelaki tersebut spontan menghayunkan selipar ke arah muka imam namun sempat dielak oleh imam terbabit.

Beberapa jemaah kemudian segera bertindak memegang tangan dan menghentikan aksi agresifnya serta dan membawanya keluar masjid.

https://www.tiktok.com/@alongnazar/video/7214784223612390683?embed_source=121331973%2C120811592%2C120810756%3Bnull%3Bembed_masking&refer=embed&referer_url=ohbulan.com%2Fvideo-imam-diserang-lelaki-kurang-siuman-cuba-pukul-guna-selipar%3Ffbclid%3DIwAR361ZWaPr3KULEgwLijnKx91nAm-RelOV7cdU1fvRDNbcwr2cJrg8X5-yI%26mibextid%3Dykz3hl&referer_video_id=7214784223612390683

Ketua Polis Daerah, Asisten Komisioner Wan Mohd Zahari Wan Busu mengesahkan kejadian berkenaan.

Menerusi satu kenyataan, beliau berkata kejadian berlaku di ruangan solat lelaki masjid berkenaan sekitar pukul 6.18 pagi.

“Ketika sekitar pukul 6.18 pagi semasa solat subuh rakaat kedua dengan anggaran bilangan jemaah 80 orang, terdengar suara lelaki menjerit dari arah pintu ‘roller shutter’ masjid di laluan berhadapan bank CIMB.

“Lebih kurang 1 minit selepas itu, sedang imam masih membaca surah dalam solat, seorang lelaki kurang siuman telah bertindak menolak jemaah belakang dan menuju ke imam dengan serta-merta memukul imam dengan selipar di tangannya.

“Imam terus mengelakkan diri daripada serangan itu menyebabkan solat dihentikan,” katanya.

Tambahnya, lelaki berkenaan telah diserahkan oleh jemaah kepada pihak polis untuk tindakan lanjut.

Sumber

Baca : Nelayan ‘langkah seribu’ dikejar makhluk berwarna hitam semasa mencari rezeki

Leave a Comment