TerasMalaysia

Lelaki maut lepas makan tiram mentah, alami muntah-muntah dan kesan ruam yang merebak seluruh badan

Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini Follow TERASMALAYSIA

Lelaki maut lepas makan tiram mentah, alami muntah-muntah dan kesan ruam yang merebak seluruh badan.

Di Texas, seorang lelaki ditemui maut beberapa hari selepas makan tiram mentah di sebuah restoran.

Makan tiram mentah

Memetik laporan Independent, seorang lelaki Amerika Syarikat dilaporkan meninggal dunia selepas makan tiram mentah yang mengandungi bakteria.

Pada mulanya, lelaki tersebut dikejarkan ke hospital bagi mendapatkan rawatan segera namun, disahkan meninggal dunia beberapa hari kemudian.

Menurut doktor Philip Keiser, Pihak Berkuasa Kesihatan Tempatan Galveston County menyatakan bahawa mangsa dipercayai mempunyai beberapa masalah kesihatan.

Lelaki maut lepas makan tiram mentah, alami muntah-muntah dan kesan ruam yang merebak seluruh badan

Dia mempunyai masalah hati selain beberapa masalah kesihatan yang lain. Lelaki itu juga bergantung kepada beberapa jenis ubat-ubatan yang mengekang sistem imunisasinya.

Secara kebetulan, masalah kesihatan yang dihadapinya menyebabkan dia benar-benar terdedah kepada jangkitan vibrio vulnificus.

Dikatakan, tiram tersebut memiliki bakteria vibrio vulnificus yang disebabkan oleh haba melampau ketika musim panas di sana.

Mereka yang mengalami beberapa simptom seperti mual, muntah-muntah dan kesan ruam yang cepat merebak ke seluruh badan berisiko dijangkiti bakteria tersebut.

Susulan itu, pihak berkuasa menyarankan kepada mereka yang mengalami simptom yang sama selepas memakan makanan laut segera mendapatkan rawatan daripada doktor.

SUMBER

BACA:
“Masa mak hidup dia lah yang jaga kebajikan kami, ayah hanya biasa-biasa, tapi biasa dia terbongkar lepas mak meninggal akibat barah”
Majlis keagamaan bertukar seram, 250 pelajar tiba-tiba menjerit dan meronta serentak, dakwa nampak lembaga hitam
Pelajar perempuan 8 tahun buta mata dicucuk dengan lidi bakso, bapa terkilan pihak sekolah tak beri kerjasama

Leave a Comment