TerasMalaysia

Mawla Muhammad disambut meriah di Melaka, lengkap berbaju melayu dan bertanjak

Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini Follow TERASMALAYSIA

Mawla Muhammad disambut meriah di Melaka, lengkap berbaju melayu dan bertanjak

Tahun lepas, seorang individu dikenali sebagai Mawla Muhammad Amin al-Idrissi mendakwa dirinya keturunan Nabi Muhammad SAW, mengejutkan ramai pihak.

Beberapa program yang menjemputnya di Malaysia tahun lalu dibatalkan atas salah faham pihak penganjur serta isu berkenaan permohonan tauliahnya untuk mengajar.

Pun begitu, baru-baru ini difahamkan Mawla Muhammad datang sekali lagi ke Malaysia dan menyertai sebuah program di Melaka.

@dy_zee8

Ketibaan Habib Maula Amin Dan Sheikh Hamza Al Kettani Berbusana Melayu.. #megawasilahcinta #wasilahcinta #cahayaalhasani #ahlulbayt #majlis #dinner #daurah #bangkitlahcintaku

♬ Epic – Joystock

Dalam acara tersebut, Mawla Muhammad kelihatan memakai busana tradisional Melayu serta lengkap bersamping dan bertanjak.

Selain itu, terdapat juga video yang memaparkan dia diarak sambil menunggang kuda, ramai yang membanjiri kawasan tersebut dan tidak melepaskan peluang untuk bertemu dengan individu yang didakwa keturunan Nabi Muhammad SAW itu.

Walaupun acara itu kelihatan meriah dan ramai pengunjung yang hadir namun ada segelintir netizen yang menganggap individu itu tidak perlu disambut dengan cara sebegitu.

Malah, ada yang masih meragui status serta tauliahnya dalam menyampaikan dakwah, ramai juga yang merasakan sanjungan buat individu itu berlebih-lebihan.

Sumber

Baca : Lelaki ‘matsaleh’ ini jadi perhatian rakyat Malaysia, memiliki koleksi kereta Proton Saga yang unik dan jarang dijumpai

Leave a Comment