TerasMalaysia

Memiliki dua isteri dan 23 orang anak, lelaki bawa bas mini pergi beraya rumah saudara mara

Memiliki dua isteri dan 23 orang anak, lelaki bawa bas mini pergi beraya rumah saudara mara. KEDATANGAN sebuah keluarga menaiki bas mini untuk beraya di rumah saudara-mara mereka baru-baru ini meraih perhatian netizen.

Menurut tuan rumah, Nik Nurul Hidayah Nik Azlan, 29, dia teruja dan gembira menyambut kedatangan keluarga besar sepupunya itu ke rumahnya.

“Sepupu saya, suami dan madu dia datang naik bas. Mereka bawa bersama kesemua 23 orang anak-anak.

“Mereka datang nak beraya dengan saya dan suami dekat rumah. Kami tinggal satu rumah bersama ibu dan ayah saya.

“Sebelum ni mereka datang naik van saja tapi dah kena upgrade kenderaan sebab anak makin ramai. Lagi senang si bapa bawa naik bas saja,” katanya ketika dihubungi mStar.

Memiliki dua isteri dan 23 orang anak lelaki bawa bas mini pergi beraya rumah saudara mara

Bukan sahaja Hidayah teruja menyambut tetamu, namun kegembiraan juga jelas terpancar di wajah anak-anak sepupunya ketika mereka menuruni bas.

Cerita Hidayah yang menetap di Gombak, Selangor, walaupun sepupunya itu memiliki anak yang ramai, setiap daripada mereka dididik dengan baik.

“Semua anak-anak mereka datang pakai baju sama setiap tahun sebab bapa dia selaraskan.

Keluarga besar ini cipta kelainan apabila datang beraya manaiki bas mini.

“Saya memang rapat dengan sepupu yang saya panggil kakak ni. Suami dia seorang ustaz. Saya tak pasti berapa lama mereka dah berkahwin tapi saya suka tengok anak-anak mereka.

@nurulhidayahazlan Ini baru betul beraya datang rumah 1 bus .. 🚌🚌🚌 gempakkk raya tahun ni. Semua ni anak buah sy.. 1 ayah 2 ibu #beraya1bus #rayaaaaaaa #fypシ #anakbuah #sepupu ♬ Suasana Di Hari Raya – Anuar & Ellina

“Masing-masing semua belajar di asrama. Akhlak pun sopan santun saja semua sebab dapat didikan agama yang cukup. Kalau bab mengemas rumah memang tak payah suruh siap tolong sapu lantai,” imbas Hidayah lagi.

Akhlak pun sopan santun saja semua sebab dapat didikan agama cukup. Kalau bab mengemas rumah memang tak payah suruh siap sapu lantai lagi.

NURUL HIDAYAH

Kata Hidayah yang merupakan usahawan menjual produk kosmetik, anak-anak Muhammad Rifaah Ashaari atau ustaz Rifaah terdiri daripada enam perempuan dan 17 lelaki.

Bercerita tentang video yang dikongsikan di TikTok hingga meraih lebih 1.7 juta tontonan, Hidayah berkata dia menerima maklum balas positif daripada netizen.

“Selama ni saya post video tak viral sampai macam tu sekali. Terkejut juga saya tapi syukurlah semua komen yang baik-baik saja.

Hidayah bersama suami dan anak-anak.

“Ada juga yang teringin nak menyewa bas tersebut. Tapi keluarga mereka memang gunakan bas tu untuk tujuan peribadi.

“Tak sangka ramai juga yang teringin nak ada anak ramai. Tetapi siapa yang tak nak kan. Saya sendiri teruja tengok famili mereka ni.

“Harmoni saja antara satu sama lain. Seronok sangat rasa setiap kali datang rumah,” ujar Hidayah.

BACA:

”Dia buat macam dah goreng”, ramai hilang selera lepas tengok video lelaki makan ayam mentah

Pemuda menembak mati kakak ipar kerana menuduhnya sebar virus Covid-19 pada jiran

Ini cara yang betul nak masak mi segera, boleh kurangkan bahan toksik yang ada dalam makanan ini

Leave a Comment