TerasMalaysia

Model cantik rela berhenti kerja, kahwin dengan pemandu lori dan jadi suri rumah sepenuh masa

Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini Follow TERASMALAYSIA

Model cantik rela berhenti kerja, kahwin dengan pemandu lori dan jadi suri rumah sepenuh masa.

Jodoh dan pertemuan di tangan Tuhan. Kita sebagai manusia tidak boleh sama sekali mempertikaikan segala aturan-Nya. Berkait pula dengan satu cerita yang mencuri perhatian netizen mengenai model wanita yang anggun dan mempersona iaitu Putri Liliana yang sanggup tinggalkan dunia permodelan untuk berkahwin dengan seorang pemandu lori.

Berkongsi kisah percintaan


Putri Liliana merupakan model cantik yang berasal dari Rembang, Jawa Tengah. Kisahnya menjadi tular selepas dia berkongsi video kisah cinta bersama suami di akaun TikTok peribadinya. Dia menceritakan kisah suka dan duka yang dialami oleh dirinya dan suami iaitu seorang pemandu lori.

“Semasa bercinta, saya selalu menerima banyak soalan tentang kepastian memilih suami”

Model cantik rela berhenti kerja, kahwin dengan pemandu lori dan jadi suri rumah sepenuh masa


Putri turut menyatakan bahawa dia sering menerima cemuhan dan tomahan yang tidak baik daripada masyarakat selama menjadi isteri kepada pemandu lori. Namun begitu, disebabkan rasa cinta yang kuat, dia tidak memperdulikan kata-kata orang ramai malah, dia sangat mengagumi kerja keras suaminya itu

Rela tinggalkan dunia model hanya untuk pemandu lori


Sebelum ini, Putri Liliana bekerja sebagai seorang model namun disebabkan dia mejalinkan cinta dengan seorang pemandu lori, ramai masyarakat yang memandang serong kepadanya. Oleh kerana dia sangat menyanyangi dan mencintai teman lelakinya, dia sanggup dan rela mengundurkan diri daripada bidang kerjayanya demi menjaga hati dan perasaan pemandu lori itu. Putri juga mengaku bahawa teman lelakinya itu seorang yang kuat cemburu.

Sentiasa menemani suami mencari nafkah keluarga


Setelah 5 tahun bercinta, Putri dan teman lelakinya itu memilih untuk menamatkan zaman bujang mereka. Selama dalam tempoh perkahwinan, dia sering mengikut suaminya bekerja untuk menghantar muatan. Dia juga tidak pernah berasa malu untuk membersihkan lori suami. Amat beruntung suami Putri kerana dia bukan sahaja mempunyai isteri yang cantik, malah seorang yang menghargai usaha suami.

BACA:
Sudah dikebumikan 4 hari, ahli keluarga nekad gali semula kubur bayi lepas dengar suara tangisan
Kembang tekak tengok! Wanita pasrah lepas suap nasi yang dimakan, terkejut nampak lipas penuh dalam botol kicap
Ibu dipenjara gara-gara hantar beratus mesej dan ceroboh rumah anak perempuannya sendiri

Leave a Comment