TerasMalaysia

Panik ingat terperangkap dalam lif, wanita ini jatuh ke ruangan bawah lepas cuba selamatkan diri

< div id="M846860ScriptRootC1398549">
Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini Follow TERASMALAYSIA

Panik ingat terperangkap dalam lif, wanita ini jatuh ke ruangan bawah lepas cuba selamatkan diri. Seorang wanita maut dipercayai sedang berjalan menuju keluar lif namun terjatuh ke ruangan bawah aci lif tersebut.

Kakitangan Lapangan Terbang Kualanamu, Medan, Indonesia menemui mayat seorang wanita bernama Aisiah Sinta Dewi selepas terhidu bau busuk di kawasan lif berkenaan.

Rakaman kamera litar tertutup (CCTV) yang tular dimedia sosial memaparkan detik-detik akhir wanita tersebut sebelum dia jatuh dari lif pada 24 April lalu.

Wanita berusia 38 tahun itu dilihat sedang berjalan masuk ke dalam lif yang mempunyai dua pintu di hadapan dan di belakangnya. Aisiah menghadap pada pintu yang dimasukinya, kemudian dia kelihatan menekan butang lif tersebut sebelum membuat panggilan pada telefon bimbitnya.

Dia menyentuh pintu yang dimasuki dan kelihatan pintu terbuka sedikit lalu Aisiah melangkah keluar dan terjatuh serta terperangkap di ruang bawah aci lif itu.

Panik ingat terperangkap dalam lif, wanita ini jatuh ke ruangan bawah lepas cuba selamatkan diri
#image_title

Menurut laporan, wanita itu menelefon anak saudaranya untuk memberitahu dia sedang terperangkap sebelum terjatuh dari lif.

Sementara itu, keluarga Aisiah meminta kakitangan lapangan terbang mencarinya selepas mereka terputus hubungan dan tidak menemuinya di terminal.

Abang mangsa, Raja Hasibuan menyalahkan pihak lapangan terbang kerana faktor keselamatan yang lemah.

Ini adalah lapangan terbang bertaraf antarabangsa. Bagaimanakah standard keselamatan seperti ini?

Respon daripada kakitangan sangat tidak memuaskan.

Susulan itu, pihak polis telah menyoal siasat 12 orang saksi termasuk pegawai lapangan terbang tersebut dan juga anggota keselamatan.

@amandaa1311 yaallah #kejebakdilift #kualanamuairport #kejadiandilift #kejebakdilift #meninggaldilift ♬ suara asli – Listia Amanda Nasution

BACA:

Pemuda menembak mati kakak ipar kerana menuduhnya sebar virus Covid-19 pada jiran

Pelakon popular yang memegang watak ‘King’ dalam KL Gangster meninggal dunia

Anak perempuan kepada pasangan ini masih lagi belum dapat warganegara, risau masa depan anak terbantut

Leave a Comment