TerasMalaysia

Pelajar perempuan 8 tahun buta mata dicucuk dengan lidi bakso, bapa terkilan pihak sekolah tak beri kerjasama

Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini Follow TERASMALAYSIA

Pelajar perempuan 8 tahun buta mata dicucuk dengan lidi bakso, bapa terkilan pihak sekolah tak beri kerjasama.

Seorang pelajar perempuan sekolah berusia 8 tahun dari daerah Gresik, Jawa Timur, Indonesia buta selepas dibuli pelajar senior sekolahnya.

Dicucuk lidi bakso

Memetik laporan Kompas, kanak-kanak yang hanya dikenali sebagai Sah itu disahkan buta selepas dicucuk dengan menggunakan lidi bakso ketika sedang membuat persiapan bagi pertandingan yang dianjurkan sekolahnya sempena sambutan kemerdekaan pada 7 Ogos yang lalu.

Menurut bapa kepada Sah iaitu Samsul Arif, anaknya yang sedang sibuk berlatih secara tiba-tiba ditarik seorang pelajar senior sebelum dipaksa untuk diberikan wang kepadanya.

Pelajar senior tersebut kemudiannya bertindak menusuk mata menggunakan lidi bakso kerana berang dengan tindakan SAH yang enggan menunaikan permintaannya.

Pelajar perempuan 8 tahun buta mata dicucuk dengan lidi bakso, bapa terkilan pihak sekolah tak beri kerjasama

Selepas kejadian itu saya terus membawa anak saya ke hospital untuk mendapatkan rawatan. Kalau tengok mata kanannya nampak seperti tidak terlalu serius tapi hakikatnya dia kini sudah tidak dapat melihat lagi akibat daripada sarafnya yang rosak.

Kini, sudah sebulan anak saya tidak ke sekolah kerana masih trauma dan takut dengan apa yang telah berlaku. Bukan itu sahaja, anak saya juga tidak mahu bercakap banyak akibat daripada kejadian tersebut.

Dalam pada itu, Samsul menyuarakan ketidakpuasan hatinya kepada pihak sekolah yang enggan memberi kerjasama memberikan kebenaran kepadanya melihat rakaman kamera litar tertutup (CCTV) yang berada di kawasan sekitar kejadian.

Saya dah minta kebenaran kepada pihak sekolah untuk tunjukkan rakaman CCTV namun mereka tidak membenarkan dan anak saya pula tidak tahu nama pelajar senior tersebut.

Meskipun dia mengecam wajah si pelaku namun ia tidak memberikan apa-apa makna kerana dia sudah tidak boleh melihat lagi ketika ini.

Sementara itu, bapa yang berusia 36 tahun ini mendedahkan bahawa dia sudah pun melaporkan kejadian ini kepada pihak polis untuk siasatan lanjut.

BACA:
Tak perlu bazir duit untuk beli baru, ini langkah dan cara yang korang kena buat kalau kipas rosak dan tak berpusing
Kentut depan isteri dan kenalan dianggap zalim dan aib? Ini penjelasan yang ramai tak tahu dan ambil remeh
“Tolong keluarkan anak saya” – Keadaan bertukar sayu bila ibu tengok jenazah masuk dalam liang lahad

 

Leave a Comment