Pelik Ayam Tinggi Lebih 3 Kaki 39inci

Pelik : Ayam Tinggi Lebih 3 Kaki (39inci) – Ini ceritanya

Biasanya, tinggi saiz ayam dewasa (melepasi tempoh matang 30 hari) bawah 2 kaki ketinggian, akan tetapi terdapat beberapa jenis ayam yang saiznya melebihi daripada saiz ayam biasa.

Antaranya baka ayam laga dari Siam, haiwan tersebut biasanya mempunyai ketinggian yang luar biasa berbanding ayam-ayam biasa.

Pelik Ayam Tinggi Lebih 3 Kaki 39inci

Boleh dilihat dengan jelas ketinggian ayam tersebut melebihi tong drum.

Baru-baru ini, tular di media sosial satu video berkenaan ayam yang mempunyai ketinggian melebihi tong drum sehingga ramai yang pelik dan ingin tahu apa yang dilakukan oleh penternak tersebut sehinggakan ayamnya setinggi itu.

Melalui lama tiktok @sobatternakindonesia, penternak ada berkongsi mengenai ayam ternakannya dengan kapsyen berbunyi ‘Untuk ayam yang tinggi besar ia mesti diseimbangkan dengan makanan berkhasiat dan juga vitamin untuk menyokong tumbesaran’.

Antara rahsianya, dia memberi 60 peratus sisa nasi, 15 peratus maggot (ulat), 25 peratus pakan ayam ditambah dengan kalsium vitamin.

@sobatternakindonesia

Membalas @ppy969 Pemberian pakan saya setiap hari seperti diatas tinggal tambah vitamin dll untuk usia 4 bulan up ⬆ #oshamo #malay #indiogigante #aseelparrotbeak

♬ DJ Something Just Like This – DJ Santuy

“Pemberian makanan yang saya beri seperti di atas, cuma tambah vitamin dan sebagainya untuk empat bulan ke atas,” tulis kapsyen itu.

Sekiranya mengikuti resepi yang diberi olehnya, pastinya ayam ternakan akan membesar dengan lebih baik.

Inilah video yang dikongsikan di laman tiktok menunjukkan dengan jelas ketinggian ayam tersebut

@sobatternakindonesia

untuk Ayam Tinggi Besar harus di imbangi dengan pakan bergizi dan juga vitamin untuk menunjang pertumbuhan #indiogigante #ayamimport #peternakanayam @Chicken Farm Indonesia

♬ original sound – YN Store909 – YN Store909

Berlagak, Orang Utan Buat Hal Lepas Jadi Jutawan

KLIK sini utk lihat terus dari laman tiktoknya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *