TerasMalaysia

Pemuda buat perangai, lari tak bayar RM890 lepas buat rambut di Pavillion KL

Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini Follow TERASMALAYSIA

Pemuda buat perangai, lari tak bayar RM890 lepas buat rambut di Pavillion KL.

Seorang pemuda dikatakan melarikan diri tanpa membayar sejumlah RM890 selepas menerima perkhidmatan penggayaan rambut di sebuah salon di Pavilion, Bukit Bintang.

Menurut perkongsian di Facebook oleh individu yang dikenali sebagai Eddy Teller, pemuda tersebut dikatakan telah menghubungi salon melalui Instagram pada 13 November lalu untuk membuat temujanji.

Pemuda buat perangai, lari tak bayar RM890 lepas buat rambut di Pavillion KL

Selepas menerima perkhidmatan dari salon tersebut, pemuda itu tidak dapat membuat pembayaran kerana kad banknya tidak dapat digunakan. Oleh itu, dia diminta untuk mengeluarkan wang tunai melalui mesin ATM Maybank di bangunan yang sama.

Pada mulanya, pemuda itu memberikan alasan bahawa dia perlu ke tandas sebenar untuk membuang air ketika dalam perjalanan pulang ke salon. Namun, pemuda tersebut tidak kembali untuk membuat pembayaran, menyebabkan pihak salon mencuba menghubunginya tanpa berjaya.

Salon kemudian memberikan pemuda tersebut masa sehingga 14 November untuk membuat pembayaran, tetapi pemuda itu gagal memenuhi komitmen tersebut.

Dikatakan bahawa salon telah membuat laporan polis di Balai Polis Dang Wangi, Kuala Lumpur, dan menyebarkan gambar pemuda itu untuk mencari bantuan orang ramai.

“Kepada sesiapa yang kenal mamat ni, minta dia pergi salon yang dia buat rambut haritu. Bayar jumlah itu (RM890) dan buat video permohonan maaf. Tak pasal-pasal orang lain kena tanggung kos buat rambut, nak bergaya tapi menipu. Kalau sengkek, pergilah potong rambut kat mamak je. Tak berkat pun kau lari dah buat rambut. Tuhan nak balas kejap je,” kata Eddy Teller.

Diketahui, antara rawatan yang diminta oleh pemuda itu termasuklah rawatan rambut relaxing, pewarnaan rambut, gunting rambut, dan perawatan rambut, dengan jumlah yang mencapai RM890.

BACA:
Gigih seorang guru, sanggup tinggal dalam stor selama 3 tahun demi tanggungjawab yang digendong
Cara sebenar tali seluar dimasukkan dalam getah pinggang, mati-mati ingat guna dawai
Gara-gara kos dedak semakin mahal, penternak guna ketum bagi makan haiwan ternakan

Leave a Comment