TerasMalaysia

Penduduk berang sikap jiran, selamba bina bangsal kereta, siap ada mangga lagi takut orang lain parkir

Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini Follow TERASMALAYSIA

Penduduk berang sikap jiran, selamba bina bangsal kereta, siap ada mangga lagi takut orang lain parkir

Tidak prihatin dan mementingkan diri sendiri. Itu sikap sesetengah penduduk flat dan pangsapuri tergamak ‘cop’ parkir awam sebagai kepunyaan mereka.

Tindakan golongan itu meletakkan kon atau sebarang objek yang boleh dijadikan tanda tempat letak kenderaan hak mereka, nyata menjengkelkan penduduk lain, bahkan ia sudah berlarutan bertahun lamanya di sesetengah tempat.

Baru-baru ini tular satu gambar dalam Facebook di mana ada penduduk pangsapuri telah membina bangsal di ruangan parkir siap berkunci padlock.

Bangsal parkir tertutup itu agak luas, boleh memuatkan dua buah kenderaan untuk diletakkan di situ. Di kiri dan kanannya juga mempunyai bangsal terbuka.

Rata-rata ahli Facebook Group itu mengecam tindakan pemilik bangsal tersebut yang bersikap pentingkan diri sendiri dan menyalahgunakan kawasan awam.

Netizen turut mempertikaikan bagaimana pemilik itu mendapat kelulusan untuk membina bangsal tersebut.

Binaan itu bukanlah yang pertama, pada tahun lalu Majlis Bandaraya Kuantan (MBK) telah meroboh sebuah bangsal yang dibina di tengah-tengah jalan kawasan perumahan bagi tujuan parkir di Seri Mahkota.

Sumber

Baca : Ramai tak sabar tunggu manifesto Baddrol Bakhtiar, ada yang mengamuk dekat FB

Leave a Comment