TerasMalaysia

Perkara pelik berlaku masa mandikan jenazah bekas ketua mafia, tatu tiba-tiba hilang masa dijirus dengan air kabur barus

Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini Follow TERASMALAYSIA

Perkara pelik berlaku masa mandikan jenazah bekas ketua mafia, tatu tiba-tiba hilang masa dijirus dengan air kabur barus. Seburuk mana pun seseorang hamba melakukan khilaf dan dosa sepanjang hidupnya, Allah sentiasa membuka luas pintu taubat. Terkadang hidayah itu datang dalam pelbagai cara. Ada yang akan tersungkur teruk dalam hidup, barulah jiwa menjadi rindu untuk kembali merintih kepada Allah Yang Maha Esa.

Tiada yang mustahil apabila Allah menerima taubatnya

Beberapa hari lalu, kisah yang dikongsikan oleh Saudara At Turabi Daud menerusi Facebook cukup menjentik hati ramai. Saat menguruskan seorang lelaki dipercayai berstatus bekas ketua mafia, mereka menyaksikan satu kejadian ajaib di mana kesan tatu di badan lelaki itu terpadam setelah dimandikan dengan air kapur barus.

Si Fulan terlibat dengan pelbagai jenayah…Tapi beliau bertaubat

Perkara pelik berlaku masa mandikan jenazah bekas ketua mafia, tau tiba-tiba hilang masa dijirus dengan air kabur barus

Sepanjang hidupnya, Allahyarham dikatakan banyak melakukan kegiatan jenayah, dipenjarakan dan ditetapkan menerima hukuman mandatori. Keluarga sendiri sudah membuangnya lantaran sikap buruk dan trauma yang pernah diberi. Namun ketika menjadi banduan, dia sedaya upaya melakukan taubat nasuha bahkan sehingga menjadi imam di sebalik tirai besi.

Ketika menuju ke bilik hukuman, lidahnya berzikir

Harinya tiba untuk jalani hukuman, lelaki itu tiba-tiba tersadung saat menuju ke bilik hukuman lantas menghembuskan nafas terakhir akibat kecederaan pada bahagian leher. Sesungguhnya Allah Maha Besar, dari kejadian ini Dia menunjukkan kebesarannya dan bukti bahawa taubat setiap hamba pasti diterima jika seseorang itu sebenar-benarnya bertaubat.

BACA:
Takut buah mangga yang bernilai RM1,173 dikebas orang, pasangan sanggup upah 4 orang pengawal dan 6 ekor anjing
Kedai kopi paling ‘rare’, larang bercakap tentang politik masa berada didalam premis
Wanita terkilan lepas 4 bulan berkahwin, kantoi gambar suami ‘video call’ dengan lelaki lain sambil onani

Leave a Comment