TerasMalaysia

Peserta RXZ members redah divider lebuh raya, gara-gara takut ditahan pihak berkuasa masa sekatan

Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini Follow TERASMALAYSIA

Peserta RXZ members redah divider lebuh raya, gara-gara takut ditahan pihak berkuasa masa sekatan.

Hujung minggu ini telah berlangsungnya RXZ Members 5.0 yang diadakan di Terengganu. Himpunan RXZ Members 5.0 ini telah menyaksikan puluhan ribu motosikal Yamaha RX-Z hadir memeriahkan acara yang diadakan.

Di sebalik minat yang tinggi serta sanggup meredah Yamaha RX-Z dalam jarak yang jauh semata-mata untuk hadir RX-Z Members 5.0, difahamkan terdapat peserta yang hadir tanpa berbekalkan motosikal mengikut spesifikasi yang lengkap dan selamat.

Hal ini telah membuatkan ratusan motosikal telah ditahan pihak polis serta disaman. Bukan itu sahaja, sekatan yang dibuat pihak polis telah membuatkan segelintir peserta sanggup meredah divider lebuh raya semata-mata untuk mengelakkan daripada dikenakan tindakan pihak polis.

Tindakan yang dilakukan serta dirakam ini secara tidak langsung telah menimbulkan pelbagai persepsi di kalangan netizen.

Peserta RXZ members redah divider lebuh raya, gara-gara takut ditahan pihak berkuasa masa sekatan

Terdapat netizen yang berpendapat kehadiran sekatan jalan raya yang dibuat pihak polis seolah menyekat minat mereka terhadap jentera Yamaha RX-Z.

Tidak kurang juga yang bersetuju dengan tindakan pihak berkuasa kerana berpendapat terdapat segelintir peserta Yamaha RX-Z ini seolah sengaja ingkar membawa motosikal mengikup spesifikasi atau tanpa lesen.

Sementara itu, perkongsian mengenani ‘RXZ Members Terengganu Problem’ turut trending di media sosial selepas terdapat peserta yang berang dengan pihak polis yang membuat sekatan yang banyak terhadap acara yang diadakan di negeri tersebut.

BACA:
Influencer dedah restoran terkenal guna bahan tidak halal dalam hidangan nasi ayam
“Aku baru sahaja ingin melelapkan mata, sebaik saja mata tertutup, aku dengar bunyi deringan, hello, Doktor Kamarul..”
Penjawat awam tidak lagi dibenarkan membawa masuk telefon jenis Iphone dan keluaran luar dalam pejabat

Leave a Comment