TerasMalaysia

Pilot datang peluk dan bagi semangat kepada warga Palestin ini undang sebak orang ramai

Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini Follow TERASMALAYSIA

Pilot datang peluk dan bagi semangat kepada warga Palestin ini undang sebak orang ramai.

Apabila pilot mengetahui bahawa Mahmoud Abdallall seorang warga Palestin semasa berada dalam kapal terbang, juruterbang kapal tersebut segera mendekatinya.

Pilot tersebut menegurnya dan memeluknya sambil berbicara dalam bahasa Arab. Mahmoud menceritakan pengalamannya, di mana juruterbang itu bertanya mengenai keadaan saudaranya di Gaza.

Mahmoud, yang fasih berbicara dalam bahasa Indonesia, merasa diperlakukan dengan baik dan penuh kehangatan oleh juruterbang tersebut. Dia menerangkan bahawa juruterbang tersebut sangat terharu dengan nasib yang menimpa rakyat Palestin saat ini.

“Ketika dia tahu saya orang Palestin, dia langsung datang ke tempat duduk saya dan bertanya kepada saya dalam bahasa Arab.

Pilot datang peluk dan bagi semangat kepada warga Palestin ini undang sebak orang ramai

“Bagaimana keadaan saudara kita di Palestina, dan dia mengatakan betapa sedihnya melihat saudara kita menghadapi situasi seperti ini. Bagaimana dengan anda semua, apakah anda juga merasa sedih dan selalu berdoa untuk saudara-saudara kita?” ujar Mahmoud.

Dalam masa 19 jam setelah dimuat naik, video ini telah mencapai lebih dari 3 juta tontonan, dan banyak netizen yang terharu melihat juruterbang tersebut bersalaman dengan Mahmoud.

@mahmoud_abdallall ketika dia tahu saya orang Palestina dia langsung datang ke tempat kursi saya kemudian dia bertanya kepada saya pakai bahasa Arab Bagaimana kegiatan saudara kita di Palestina, dan katanya sedih sekali melihat saudara kita dalam kegiatan seperti ini Bagaimana dengan anda sekalian apakah ikut merasa sedih dan selalu doa kepada saudara kita apa gimana🙁?#fyp
#tiktok #trending #viral ♬ الصوت الأصلي – mahmoud abdallall
BACA:
Kecoh satu surau, wanita masuk tandas lepas terhidu bau busuk, terkejut jumpa mayat bayi bawah baldi terlangkup
Ini sebab dan kenapa wartawan yang berada di medan perang tak boleh diserang atau dicederakan
Lelaki berasal dari Malaysia ditahan di Arab Saudi, gara-gara dedah perkara ‘betul’ dalam media sosial

Leave a Comment