TerasMalaysia

Sampai kejang rahang kunyah roti canai tak lumat, tak sangka yang digigit tu sebenarnya..

Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini Follow TERASMALAYSIA

Sampai kejang rahang kunyah roti canai tak lumat, tak sangka yang digigit tu sebenarnya..

Roti canai telah disenaraikan di tempat kedua dari 100 ‘street food’ paling sedap di dunia menerusi kajian yang dijalankan Taste Atlas. Hal ini bukan sesuatu yang menghairankan kerana roti canai sememangnya mempunyai banyak penggemar setia.

Baru ini tular mengenai seorang wanita yang memesan roti canai namun bertukar menjadi pengalaman yang tragis hingga boleh membuatkan sesiapa pun jadi trauma!

Dalam perkongsikannya wanita ini kelihatan hairan apabila roti canai yang dimakannya tidak atau hancur meskipun sudah dikunyah berkali-kali.

“Ingatkan daging, rupanya mop!”

Perkongsian @yonabi di Tiktok menunjukkan wanita itu menangis selepas menyedari roti canai yang dimakan tidak lumat apabila dikunyah berkali-kali.

Alangkah terkejutnya dia ketika menarik ‘sesuatu’ yang disangka daging, rupanya tali mop.

Di ruangan komen, rata-rata netizern turut simpati dan jijik dengan roti canai yang dimakan wanita berkenaan. Malah, beberapa diantara mereka turut berkongikan pengalaman mereka berdepan dengan keadaan yang lebih kurang sama.

Apa-apapun, dinasihatkan agar sentiasa tengok kebersihan di premis makanan sebelum mahu memesan atau makan di situ bagi mengelakkan kejadian seperti ini.

Baca : Wanita Ini Terkedu Jumpa ‘Sesuatu’Dalam Kuah Kari Selepas Habis Makan Roti Canai

Leave a Comment