TerasMalaysia

“Satu hari nanti anak Bangladesh masuk parlimen” – Warga asing maki Ustaz Sophian, dakwa Malaysia maju kerana orang luar

Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini Follow TERASMALAYSIA

“Satu hari nanti anak Bangladesh masuk parlimen” – Warga asing maki Ustaz Sophian, dakwa Malaysia maju kerana orang luar.

Tak dinafikan bahawa terdapat ramai warga asing terutamanya warga Bangladesh yang datang bekerja di Malaysia.

Namun, kenyataan seorang warga asing baru-baru ini menerusi sebuah video di TikTok telah menimbulkan kemarahan orang ramai apabila individu tersebut mengatakan dia yakin anak-anak orang Bangladesh suatu hari nanti boleh menjadi Perdana Menteri negara ini.

Kenyataannya itu telah dikongsikan semula oleh seorang pengguna TikTok lain yang dikenali sebagai tbg.arsenal.

Dalam video yang berdurasi selama tiga minit 43 saat itu, dapat dilihat lelaki warga asing itu mengatakan negara Malaysia ini maju dan sudah kaya kerana warga asing yang datang bekerja di kilang-kilang negara ini.

Selain itu, dia turut mengatakan orang Bangladesh juga lah yang bekerja cuci longkang dan mengutip sampah di negara itu.

"Satu hari nanti anak Bangladesh masuk parlimen" - Warga asing maki Ustaz Sophian, dakwa Malaysia maju kerana orang luar

Tambahnya lagi, orang Bangladesh rajin bekerja keras dan pandai cari wang.

Apa yang membuat orang ramai marah ialah individu warga asing itu juga memarahi Ustaz Sophian yang terkenal di TikTok kerana sering menyerbu premis niaga haram yang dioperasikan oleh warga asing.

Ini kerana menurutnya, Ustaz Sophian hanya menyerbu premis perniagaan haram orang Bangladesh sahaja sedangkan di Pulau Pinang juga, ada banyak kedai haram yang dioperasikan oleh orang Indonesia dan Thailand.

BACA:
“5 tahun aku menjanda, rasa sunyi pula bila anak ikut bekas suami, aku cuba dating apps untuk isi kekosongan tapi..”
Kisah pesakit mental saat dikebumikan, pengurus mayat terkejut ketika angkat jenazah, sangat ringan dan timbul bau harum
Wanita kecewa suami dikenali sejak tahun 2000 sebenarnya perempuan, mengakui masa ‘honeymoon’ ke Thailand

Leave a Comment