TerasMalaysia

Sekali tengok macam salji atas jalan, rupanya ribuan kelekatu berkerumun ditempat ini

Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini Follow TERASMALAYSIA

Sekali tengok macam salji atas jalan, rupanya ribuan kelekatu berkerumun ditempat ini

Baru-baru ini, satu fenomena ‘salji’ berlaku di sebuah pekan dipercayai di Indonesia sehingga menyebabkan trafik tergganggu.

Selepas dilihat, objek serba putih itu rupanya ribuan kelekatu yang berterbangan dan difahamkan fenomena ganjil itu berlaku di bandar Magelang, Indonesia.

Fenomena tersebut bukan sahaja menghalang pandangan malah, ribuan kelekatu yang muncul itu turut menyebabkan sejumlah motosikal terbabas.

@rbg_id

Viral! Fenomena Laron Berterbangan di Magelang Hingga Buat Sepeda Motor Tergelincir. Baca selengkapnya di www.rbg.id #laron #magelang #viral #rbgid

♬ Oh No – Kreepa

Netizen menganggap ribuan kelekatu itu muncul kerana ingin mencari tempat yang lebih panas dengan cara mengerumuni lampu.

Tidak lama kemudian, pemadam kebakaran Kabupaten Magelang datang dan menyembur jalan dengan air yang penuh dengan sayap haiwan tersebut. Terdapat dua unit jentera bomba dikerahkan untuk membantu membersihkan jalan tersebut.

Difahamkan, pihak bomba mengambil masa kira-kira sejam untuk membersihkan jalan tersebut bagi memulihkan keadaan lalu lintas.

Sebagai info, selain faktor cuaca kelekatu ini juga akan muncul dalam kuantiti yang banyak jika ia ingin mencari pasangan, haiwan ini akan mati keesokan harinya jika ia gagal berbuat demikian.

Sumber

Baca : Remaja ini di hadapkan ke mahkamah gara-gara sebuah ‘earphone’

Leave a Comment