TerasMalaysia

Sekumpulan lelaki tak perasan terakam kelibat orang tanpa kepala ketika menikmati pemandangan

Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini Follow TERASMALAYSIA

Sekumpulan lelaki tak perasan terakam kelibat orang tanpa kepala ketika menikmati pemandangan. Keterujaan merakam video pengalaman berada di puncak sebuah gunung di Indonesia baru-baru ini bertukar seram apabila satu kelibat pelik telah terakam di dalam video berkenaan.

Menerusi perkongsian Instagram @fakta.suroboyo, video yang tular itu memaparkan susuk tubuh seorang lelaki tidak berkepala dirakam dekat Gunung Welirang, wilayah Jawa Timur.

Gunung Welirang merupakan sebuah gunung berapi aktif dengan ketinggian 3,156 meter dari aras laut yang terletak di Mojokerto.

Tak pakai jaket, badan menghadap kamera

Sekumpulan lelaki tak perasan terakam kelibat orang tanpa kepala masa menikmati pemandangan

Dalan video itu juga, dapat dilihat sekumpulan lelaki sedang berdiri di puncak Welirang yang pada ketika itu sedang berkabus tebal dan masing-masing sedang menikmati pemandangan di sekitarnya.

Namun netizen terkejut apabila melihat di awal video, kelibat seorang lelaki berbaju lengan pendek dan tidak berjaket seperti pendaki lain yang memakai pakaian tebal kerana cuaca sejuk serta kabus yang tebal.

Malah agak menyeramkan juga apabila kumpulan pendaki di situ tidak menyedari kehadiran ‘orang’ berkenaan dan ‘orang’ itu juga dilihat menghadap ke arah kamera.

“Orang menunduk dipanggil setan”
Video berkenaan menerima pelbagai komen dari netizen yang berpendapat kemungkinan besar lelaki misteri itu sedang menunduk, lalu ia terlihat seperti dalam keadaan tiada kepala.

Namun ada juga yang mengatakan kelibat itu terlihat mencurigakan kerana ia menghadap kamera dan tidak memakai jaket dalam cuaca sejuk.

BACA:
Tak selesa dengan ‘jiran’ sebelah, wanita nekad jual rumah miliknya dengan harga murah
Penjelasan tepat tentang isu buang ‘bin’ dan ‘binti’ dalam nama anak yang semua kena tahu
Pemilik terkilan tengok keadaan rumah, penyewa tak bertanggungjawab lari siap bagi ‘hadiah’

Leave a Comment