TerasMalaysia

Semata-mata RM15, remaja onani, kencing dan letak zakar atas kitab suci Al-Quran

Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini Follow TERASMALAYSIA

Semata-mata RM15, remaja onani, kencing dan letak zakar atas kitab suci Al-Quran.

Hanya kerana wang berjumlah RM15, seorang pemuda di Indonesia sanggup melakukan perbuatan keji terhadap kitab suci Al-Quran.

Berdasarkan laporan, pemuda tersebut, Nauval Wira Hakim, 19, telah ditahan oleh pihak berkuasa susulan tindakannya meletakkan kitab suci Al-Quran di atas kemaluannya sambil berbogel. Tertuduh didakwa menggunakan Al-Quran sebagai alat untuk beronani sebelum kemudian membuang air kecil.

Ketua Unit Siasatan Jenayah Polda Tanah Datar, Inspektor Ary Andre Jr, menyatakan bahawa tertuduh mendakwa telah ditawarkan wang sebanyak 50 ribu rupiah (RM15) oleh individu tidak dikenali di platform Telegram untuk merekod aksi tersebut. Akibat kesempitan wang, tertuduh mengambil keputusan nekad melaksanakan perbuatan tersebut.

Semata-mata RM15, remaja onani, kencing dan letak zakar atas kitab suci Al-Quran

Pesuruhjaya Hikmah, Timbalan Ketua Polis Tanah Datar, Sumatera Barat, menyatakan bahawa tertuduh sebelum ini telah membuat video bogel berkali-kali, tetapi ini adalah kali pertama melibatkan penghinaan terhadap Al-Quran.

Akibat daripada perbuatannya ini, tertuduh boleh didakwa dengan tuduhan menghina agama yang membawa hukuman maksimum lima tahun penjara.

BACA:
Kain kafan jenazah bekas anggota tentera masih bersih selepas 15 tahun dikebumikan
Kecoh satu surau, wanita masuk tandas lepas terhidu bau busuk, terkejut jumpa mayat bayi bawah baldi terlangkup
“Aku pelik aku masih bersama dia walaupun sudah tiada hati, tak sangka dia sanggup buat benda ni dekat aku”

Leave a Comment