Seorang usahawan beri bonus RM10000 dan percutian mewah kepada semua orang gajinya

Seorang usahawan beri bonus RM10000 dan percutian mewah kepada semua orang gajinya

Sejak tular video seorang jutawan yang membelikan wang bonus secara tunai sebanyak RM 10000 kepada 3 pembantu rumahnya serta percutian mewah, ramai yang tertanya-tanya siapakan usahawan tempatan yang dimaksudkan.

Melihat pada kemurahan hatinya menghargai pembantu rumah yang selama ini menguruskan rumah dan anak-anak dengan sebaiknya, ramai yang mendoakan agar wanita ini menjadi inspirasi kepada usahawan-usahawan yang lain.

Tidak ada salahnya jika kita berkemampuan dan menghulurkan pada yang memerlukan. Selain dapat membantu, kita juga dapat mendapat pahala kerana menggembirakan mereka.

Menerusi video yang dikongsikan di aplikasi TikTok @farahwen, usahawan ini dilihat menawarkan hadiah bonus sebanyak RM30,000 kepada 3 pembantu rumahnya.

@farahwen

Tengok sampai habis ya 🥺 Khas buat semua followers saya 200k. Thank you for following me. Rezeki untuk dikongsi bersama ❤️ #fyp

♬ Rahmatun Lil’Alameen – Maher Zain

Bukan itu sahaja, pembantu rumahnya turut dibawa bersama bercuti di sebuah pulau yang menawarkan penginapan yang begitu mewah. Lebih hebat, perjalanan menuju ke tempat penginapan mewah ini dibawa dengan menaiki helikopter.

Kemewahan yang dilimpahkan buat ketiga-ketiga pembantu rumah beliau ini sekaligus membuatkan para netizen teruja serta menjadikannya sebagai inspirasi kerana jarang ada majikan yang menghargai pekerja seperti ini.

Bagi yang ingin mengetahui siapakah usahawan ini, beliau pernah tular suatu ketika dulu apabila baju raya yang berharga RM 20 000 tertumpah kuah minyak. Pada ketika itu, beliau masih belum sempat bergambar dengan baju rayanya itu.

Paling menyedihkan apabila kotoran tersebut tidak dapat dicuci pada baju yang dibuat dari sutera itu.

Sumber

Baca : Ini sebab kenapa lama tak dengar cerita tentang Sos Aminah Hassan, mereka bakal buat ‘comeback’

Leave a Comment