Setelah 16 tahun berlalu, pelaku penganiayaan Nurin Jazlin masih bebas, walaupun dibantu pihak ‘luar’

Subscibe Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini Follow TERASMALAYSIA

Setelah 16 tahun berlalu, pelaku penganiayaan Nurin Jazlin masih bebas, walaupun dibantu pihak ‘luar’. Tiada siapa dapat melupakan pembunuhan kejam Nurin Jazlin. 20 Ogos 2007 menjadi detik duka buat Jazimin Abdul Jalil dan Norazian Bistaman apabila anak kedua mereka itu ‘lesap’ selepas ke pasar malam seorang diri untuk membeli sepit rambut.

Pada 17 September, kanak-kanak berusia lapan tahun itu ditemui di dalam sebuah beg sukan yang ditinggalkan di kawasan rumah kedai.

Selain kemaluannya disumbat dengan timun dan terung, jangkitan kuman menjadi punca utama pemergian Nurin.

Encik Jazimin sukar mengecam identiti sebenar lantaran fizikal budak itu sudah berubah, namun dia berkata, itu bukan Nurin kerana tiada parut BCG dijumpai.

Sebelum bedah siasat dijalankan, Puan Norazian bagaimanapun mengesahkan itu adalah anak mereka melalui kesan tanda lahir di bahagian paha.

Setelah 16 tahun berlalu, pelaku penganiayaan Nurin Jazlin masih bebas, walaupun dibantu pihak 'luar'

Sehingga kini, pelaku yang merentap kehidupan Nurin masih belum diberkas. Malah, identiti individu bermotosikal yang meninggalkan beg itu juga gagal disahkan kerana kualiti rakaman CCTV waktu itu amatlah kabur.

Bukan sahaja penubuhan NGO khas, bahkan pihak penyiasat pernah cuba mendapatkan bantuan pihak FBI di Perancis, United Kingdom serta Amerika. Namun, semua usaha itu menemui jalan buntu.

Membayangkan penyiksaan yang terpaksa dihadapi Nurin pada nafas-nafas terakhir, ia cukup menyakitkan hati Encik Jazimin meskipun sudah hampir 16 tahun ia berlalu.

Sejak dahulu lagi, dia sentiasa menggesa pihak berkuasa meneruskan usaha merungkai dalang di sebalik jenayah melampau tersebut.

@tv3malaysia

Sampaikan FBI pun turut bantu kita selesaikan kes Nurin Jazlin ni! Punya la susah nak tangkap pembunuh kejam ni. Saksikan Fail Mahkamah pada Rabu ini di jam 9 malam, hanya di TV3 Strim secara Live HD atau layan semula semua program favorite anda di Tonton melalui www.tonton.com.my dan aplikasi Tonton sekarang! #FailMahkamahTV3 #MerungkaiKesKesTergemparMalaysia

♬ original sound – TV3Malaysia

BACA:
Kerap berpeluh, hiperaktif dan tak boleh tidur, budak berusia tiga tahun ini positif dadah lepas minum air jiran
Bengang disisih keluarga dan jarang dapat jemputan, lelaki ini pura-pura mati untuk balas dendam
Demi meraih perhatian di media sosial, lelaki sanggup makan roti berintikan makanan kucing

Leave a Comment